Τετάρτη 30 Απριλίου 2008

Ο ΥΠΝΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Με μεγάλη μας κατάπληξη διαπιστώσαμε πως στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας δεν γίνεται καμία αναφορά στους Νοσηλευτές και στην Νοσηλευτική.
Οι συντάκτες του επίμαχου Νομοσχεδίου είτε αγνοούν πως οι Νοσηλευτές εντάσσονται και θεωρούνται ισότιμα μέλη της Ομάδος Υγείας στην Π.Φ.Υ. , εκπαιδεύονται για να στελεχώνουν τις Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και αποτελεί βασικό προσανατολισμό τους μέσα από τα προγράμματα εκπαίδευσης των Τριτοβάθμιων Σχολών Νοσηλευτικής είτε δεν μας υπολογίζουν καθόλου .
Αντίδραση από τον καθ’ ύλη αρμόδιο, που δεν είναι άλλος από την ΕΝΕ , όπως αναμενόταν, δεν υπήρξε και ο ΕΣΝΕ αντέδρασε με μια ασθενική ανακοίνωση στο τελευταίο τεύχος του «ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ» που εκδίδει κάθε μήνα.
Η Ελληνική Ένωση Νοσηλευτών Αποφοίτων Τ.Ε.Ι. ως όφειλε αντέδρασε άμεσα και απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό Υγείας.
Είπαμε κύριοι της ΕΝΕ να κοιμάστε για να ξεκουράζεστε όχι να μην ξυπνάτε ποτέ !!!
Μην ξεχνάτε κύριοι ότι είστε υπηρέτες , όπως όλοι μας , της Νοσηλευτικής και των Νοσηλευτών και δεν δικαιούσθε να αδρανείτε , γιατί εδώ θίγεται η Νοσηλευτική και οι Νοσηλευτές.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ λοιπόν!!!!!!!!! Και αφήστε τα μοριοδοτημένα Επιστημονικά σας Συνέδρια, τα ημερολόγια της Κα Βαρδινογιάννη και τις αερολογίες περί ενιαίας Νοσηλευτικής.

ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ε.Ε.Ν.Α.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: