Τετάρτη 9 Απριλίου 2008

ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ 1

Δείτε το έγγραφο που αποστέλει, σε όλα τα Δημόσια και Ιδιωτικά Νοσοκομεία, η Ε.Ν.Ε. και ποια «μοίρα» επιφυλάσσει για τους «ανυπάκοους» Νοσηλευτές , αυτούς που δεν πληρώνουν στην ουσία, γιατί συνάδελφοι όλα για το χρήμα γίνονται.
Όταν δεν πείθεις , απειλείς . Κάποιος ως φαίνεται δεν έπεισε.
Συνάδελφοι του Δ.Σ. της Ε.Ν.Ε. με αυτές τις πρακτικές δεν πρόκειται να πείσετε κανέναν.
Σύντομα οι «εγκέφαλοι» αυτού του κωμικοτραγικού εγγράφου θα πάρουν την απάντηση τους .
Στην αλαζονεία υπάρχει μονάχα ένα αντίδοτο , ο χρόνος ......................αυτός θα σας δώσει και τις απαντήσεις.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

E.E.N.A.T
ΕΙΣΤΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΣΚΗΣΗ ΠΙΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΥΣΧΙΣΗ ΤΗς ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ Η' ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗς ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟς

ΕΕΝΑΤ είπε...

Αγαπητέ μου φίλε ή φίλη κατ'αρχας θα ξεκινήσω την απάντηση μου προς εσένα καλώντας σε να έρθεις απο τα γραφεία του συλλόγου μας και να συζητήσουμε εκτενέστερα όλα τα ζητήματα που σε απασχολούν για την Νοσηλευτική και είμαι σίγουρος πως θα βρούμε πολλά κοινά που μας ενώνουν.
Οι νοσηλευτές έχουν χάσει την μάχη της καθιέρωσης της επιστημονικότητας τους στη συνείδηση του έλληνα πολίτη και της ελληνικής κοινωνίας απο δικούς τους λανθασμένους χειρισμούς , γιατί δεν έχουν διεκδικήσει με σθεναρότητα τα αυτονόητα και σήμερα φαίνονται ως δευτεραγωνιστές εκεί που στην ουσία πρωταγωνιστούν, δηλαδή στο Εθνικό Σύστημα Υγείας αλλά και στα γενικότερα πράγματα των επιστημών της υγείας. Οι ευθύνες σαφώς βαραίνουν και όσους μέχρι σήμερα ως φορείς και θεσμοί εκπροσωπούσαν τους Νοσηλευτές. Αλλά δεν θα επιδοθούμε εμείς σε κυνήγι μαγισσών γιατί στους νέους ανθρώπους δεν αρμόζουν άσκοπα πισωγυρίσματα.
Στον εργασιακό τομέα, είτε αυτός είναι του δημοσίου, είτε του ιδιωτικού, οι νοσηλευτές ΤΕ δεν τυγχάνουν της αντιμετώπισης που αρμόζει στις σπουδές και το επιστημονικό τους επίπεδο. Ο νοσηλευτής Τ.Ε. στα τεράστια προβλήματα που του παρουσιάζονται κυρίως στον ιδιωτικό αλλά και στον Δημόσιο Τομέα μοιάζει και είναι ανυπεράσπιστος.
Πως εξάλλου να μην αισθάνεται ανασφαλής όταν τα όποια προβλήματα του παρουσιάζονται καλείται να αντιμετωπίσει μέσω σωματείων όπου βρίσκονται ειδικότητες που καμία σχέση δεν έχουν με την ιδιότητα του, τις σπουδές του και τις πραγματικές του ανάγκες. Αυτοί είναι μερικοί από τους σημαντικούς λόγους που οδήγησαν εμένα και άλλους συναδέλφους μου που προέρχονται από τον χώρο των ΤΕΙ να ιδρύσουμε την Ελληνική Ένωση Νοσηλευτών Αποφοίτων ΤΕΙ. Γιατί οφείλαμε να αντιδράσουμε δυναμικά, οργανωμένα και ενωτικά πέρα από κομματικές και ιδεολογικές αγκυλώσεις και εξαρτήσεις και να δημιουργήσουμε έναν μαχητικό και ζωντανό οργανισμό που αποτελει την φωνή του Νοσηλευτή ΤΕ στην πολιτεία, τους αρμόδιους φορείς και την ελληνική και ευρωπαϊκή κοινότητα.
Για εκείνους που βιάστηκαν να χαρακτηρίσουν την κίνησή μας αυτή διασπαστική τους απαντούμε πως οι νόμοι οι οποίοι διέπουν την εκπαίδευση και τα επαγγελματικά δικαιώματα στα πλαίσια της Νοσηλευτικής είναι εκείνοι που βάζουν και την διαχωριστική γραμμή και διαβεβαιώνουμε τους πάντες, στέλνοντας ισχυρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, πως θα σταθούμε πρώτοι εμείς στην πρώτη γραμμή της μάχης για μια ενιαία και αδιαίρετη Νοσηλευτική.
Όσο όμως οι διαχωριστικές γραμμές παραμένουν, είναι επιτακτική η ανάγκη της ύπαρξης ενός δυναμικού οργάνου το οποίο σταθερά, ασυμβίβαστα και αχρωμάτιστα θα υπερασπίζεται την αξία του πτυχίου των Νοσηλευτών αποφοίτων ΤΕΙ.
Σε περιμένουμε .

Ανώνυμος είπε...

Όλοι οι νοσηλευτές οφείλουν και πρέπει να είναι γραμμένοι στην ΕΝΕ, σύμφωνα με το σχετικό νόμο.
Σε πολλούς δεν αρέσει αυτό επειδή έχουν τους δικούς τους "προσωπικούς" προσανατολισμούς".
Πέρα απ'όλα αυτά όμως πρέπει ΚΑΠΟΤΕ όλοι οι νοσηλευτές να καταλάβουν πως επιτέλους θα πρέπει να αποκτήοσυν ενιαία φωνή και δράση.