Τρίτη 25 Μαρτίου 2008

ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

Η Νοσηλευτική και οι Νοσηλευτές πρωτοπόροι και πρωταγωνιστές στην μάχη της πρόληψης και της ενημέρωσης.
Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ ( Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) ξεκίνησε την καμπάνια του, για την πρόληψη των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων σε 5 Νομούς .
Η εκστρατεία του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ ξεκίνησε από την Λακωνία και θα συνεχιστεί ως τις 19 Απριλίου στους εξής Νομούς :
Έως τις 28/3/08 Αρκαδία
29/3/08- 4/4/08 Κορινθία
5/4/08- 11/4/08 Εύβοια
12/4/08-19/4/08 Μαγνησία
Η επιστημονική ομάδα αποτελείται από έναν Γιατρό , Νοσηλευτές , Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους.
Η καθημερινή μάχη για την Δημόσια Υγεία έχει, ως κυρίαρχο όπλο της, την πρόληψη και από τις ανάγκες, που προκύπτουν κατά την διάρκεια αυτής της μάχης, καταδεικνύεται ολοένα και πιο έντονα, η σημαντικότητα του ρόλου των Νοσηλευτών , η πολύπλευρη προσφορά του έλληνα Νοσηλευτή στην ελληνική κοινωνία αλλά και το επιτακτικό της καθιέρωσης της Κοινοτικής Νοσηλευτικής, ως αυτόνομου τομέα δράσης στα πλαίσια της Δημόσιας Αγωγής της Υγείας
Η Ε.Ε.Ν.Α.Τ. ξεκινά την δική της εκστρατεία, για την καθιέρωση της Κοινοτικής Νοσηλευτικής ,ως αυτόνομης Νοσηλευτικής ειδικότητας και προτείνουμε στο Υπουργείο Υγείας την δημιουργία και την οργάνωση Υπηρεσίας Κοινοτικής Νοσηλευτικής όπου θα την αποτελούν δύο βασικές ειδικότητες , οι Σχολικοί Νοσηλευτές και οι Κοινοτικοί Νοσηλευτές .
Εδώ και καιρό άλλωστε, έχουμε εισηγηθεί την εφαρμογή του θεσμού του Σχολικού Νοσηλευτή, ενός θεσμού που θα συμβάλλει, τα μέγιστα, στην προαγωγή της Δημόσιας Υγείας.
Η σχετική πρόταση θα ολοκληρωθεί και θα αποσταλεί, στην ΕΝΕ , στα Τμήματα ΤΕΙ Νοσηλευτικής και στο Υπουργείο Υγείας στα μέσα Απριλίου .
Θα ακολουθήσουν σχετικές εκδηλώσεις προς αυτήν την κατεύθυνση, οι οποίες δεν είναι ανακοινώσιμες ακόμη .
Καλούμε σύμπασα την Νοσηλευτική Κοινότητα, την Εκπαιδευτική Κοινότητα αλλά και τους φορείς /εκπροσώπους των Νοσηλευτών να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις την προσπάθεια μας αυτή γιατί η Νοσηλευτική μπορεί και πρέπει να πρωταγωνιστεί.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Τ.Ε.Ι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: