Τρίτη 25 Μαρτίου 2008

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Χορτάσαμε αγαπητοί συνάδελφοι από επιστημονικά συνέδρια και επιστημονικές ημερίδες και θεωρούμε πως ήρθε ο καιρός να περάσουμε από την ανιαρή θεωρία στην δημιουργική πράξη .
Σαφώς και τα συνέδρια συντελούν στην επιστημονική εξέλιξη και κατοχύρωση ενός κλάδου αλλά δεν μπορεί οι κεντρικές δράσεις των φορέων μας να είναι μόνο επιστημονικά συνέδρια χρειάζονται και άλλες δράσεις για να περάσουν οι Νοσηλευτές στο προσκήνιο και να πάρουν το παιχνίδι στα χέρια τους .
Καθημερινά χάνουμε γνωστικά αντικείμενα και θέσεις εργασίας . Πρώτες βοήθειες, Κοινοτική Νοσηλευτική, Νοσηλευτική Εργασίας κ.λ.π. είναι μερικά από τα επιστημονικά και επαγγελματικά πεδία όπου βαθμιαία αρχίζουν να παραγκωνίζονται οι Νοσηλευτές και την θέση τους να καταλαμβάνουν άλλες ειδικότητες
Οι Νοσηλευτές στον ιδιωτικό τομέα αν και είναι οι κύριοι μοχλοί στήριξης και ανάπτυξης της ιδιωτικής υγείας σε επιστημονικό εργασιακό και διοικητικό επίπεδο αμείβονται με μισθούς ανειδίκευτου εργάτη λόγω Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που υπογράφουν εξ ονόματός τους ηλεκτρολόγοι και μάγειροι . Η πραγματικότητα λέει πως τα μόνα στελέχη του ιδιωτικού τομέα όπου δεν διέπονται από τον κανόνα της ανταγωνιστικότητας είναι οι Νοσηλευτές.
Οι τεράστιες δυνατότητες και οι προοπτικές που μπορεί να προσφέρει στους Νοσηλευτές το Ελεύθερο Επάγγελμα , αν λάβει κανείς τις νέες εξελίξεις και τα νέα μοντέλα που εφαρμόζονται στην Ευρώπη αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο με την αλματώδη ανάπτυξη της Κατ’ Οίκον Νοσηλείας , «θάβονται» στην κυριολεξία με την ομολογουμένως «περίεργη» κωλυσιεργία του Κράτους να προχωρήσει στην περιβόητη κοστολόγηση των Νοσηλευτικών πράξεων και στο Νομικό ξεκαθάρισμα για το τι ορίζεται ως Κατ’ Οίκον Νοσηλεία(υπάρχει μια θολή περιγραφή) αλλά κυρίως για το ποιος μπορεί να ασκεί την Κατ’ Οίκον Νοσηλεία.
Αφού κανείς δεν ασχολείται ……………..θα ασχοληθούμε εμείς, με τον δικό μας, «ερασιτεχνικό» τρόπο, που έχει όμως πολύ ψυχή , φαντασία, προτάσεις, θέσεις και δράση, πολύ δράση .
Η αλήθεια συνάδελφοι είναι πως κουραστήκαμε από τα επιστημονικά συνέδρια , τους φωνακλάδες κομματικοδίαιτους συνδικαλιστές, τους κομπλεξικούς πανεπιστημιολάτρες και όλη αυτή την σάρα και την μάρα που επί χρόνια λυμαίνεται την Νοσηλευτική .
Σε αντίθεση, λοιπόν, με τον αρχικό μας στόχο, να τους γυρίσουμε την πλάτη, απλώς , αλλάζουμε στάση και αποφασίσαμε, όχι να μην γυρίσουμε την πλάτη αλλά να μπλεκόμαστε στα πόδια τους, συνεχώς, με σκοπό ή να τους πείσουμε ή να τους ρίξουμε κάτω και θα το κάνουμε όχι με ύπουλα και δόλια μέσα αλλά στα «ίσια» που λέει και ο λαός , έντιμα, με τις γνώσεις μας , τον ενθουσιασμό μας , τις προτάσεις μας , τις πρωτοβουλίες μας, τις δράσεις μας και την πρωτοφανή για άλλους αλλά για εμάς, αναμενόμενη, δυναμική μας που συνεχώς αυξάνεται στους κόλπους την Νοσηλευτικής σε όλα τα επίπεδα ( Πτυχιούχους και Φοιτητές).
Εμείς δεν γυρίζουμε σελίδα, πετάμε ολόκληρο το βιβλίο που γράψανε πιόνια και φαντάσματα του παρελθόντος για τη ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΑΣ και γράφουμε την πρώτη λέξη :

Ν Ο Σ Η Λ Ε Υ Τ Ι Κ Η


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Τ.Ε.Ι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: