Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2007

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΑΣΕΠ Νο 2

Επ΄αφορμή επίκαιρου δημοσιεύματος στην ''ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ'', για ακόμη μια φορά δίνεται η απάντηση στους ''στενοκέφαλους '' υποστηρικτές της διαφάνειας και του ΑΣΕΠ, όσον αφορά, τους διορισμούς των Νοσηλευτών στα Δημόσια Νοσοκομεία.
Δεν περιμέναμε βέβαια απο τον Τύπο, να μας καταδείξει τις εγκληματικές ελλείψεις Νοσηλευτών στο ΕΣΥ και κατ'επέκτασιν την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών πρόσληψης Νοσηλευτών, για να καλυφθούν πάγιες και βασικές ανάγκες του ΕΣΥ .
Ας αναρωτηθούν λοιπόν διάφοροι ''ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ'', ποιός άλλος τρόπος υπάρχει για άμεση κάλυψη των αναγκών του ΕΣΥ, που καρκινοβατεί , εκτός απο τις προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ , που εδώ και πολύ καιρό έχουμε προτείνει και υποστηρίζουμε .
Ας μας δώσουν την πρόταση τους οι ''ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ '' της Νοσηλευτικής Επιστήμης και του Κλάδου.
Τι λέει λοιπόν αυτό το περίφημο δημοσίευμα της ''ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ''

''ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ
  • Απο τα Νοσοκομεία απουσιάζουν 15.000 νοσηλευτές και 10.000 παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό , καθώς και διάφορες υποστηρικτικές ειδικότητες.
  • Διαθέτουμε τους μισούς Νοσηλευτές απ' όσους χρειαζόμαστε.Εργάζονται περίπου 17.000 , ενώ υπάρχουν 35.000 κλίνες
  • Υπάρχουν περίπου 150 μη χρησιμοποιούμενες κλίνες σε Μ.Ε.Θ. λόγω έλλειψης Νοσηλευτικού προσωπικού. ''

Θέτουμε λοιπόν συνάδελφοι στην κρίση σας τα εξής ερωτήματα :

  1. ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ;
  2. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΑΓΕ 15.000 ΑΝΕΡΓΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ;
  3. ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ''ΓΑΛΑΖΙΑ''ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΘΑ ΕΥΝΟΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΕΚΤΟΣ ΑΣΕΠ;

Υπεύθυνα λοιπόν δηλώνουμε , πως οι άνεργοι Νοσηλευτές δηλαδή (Τ.Ε. και Π.Ε.) δεν ξεπερνούν τους 2.500 και αν συμπληρώσουμε σε αυτόν τον αριθμό και αυτούς που εργάζονται στον ιδωτικό τομέα φτάνουμε στους 6.000 μετά βίας .

Μας υπολείπονται άλλοι 9.000 εν ενεργεία Νοσηλευτές για να καλυφθούν οι 15.000 κενές , βασικές και αναγκαίες θέσεις για την ''ικανοποιητική'' λειτουργία του Ε.Σ.Υ.

Αντι λοιπόν να εθελοτυφλούμε μπροστά στα αυτονόητα και εν συνειδήσει να ωθούμε τους Νοσηλευτές στην απόγνωση, στην υπερεργασία, στο σύνδρομο BURNOUT , στην εργασιακή εκμετάλλευση που λέγεται STAGE , και τον Πολίτη σε ένα ανεπαρκές και αναξιόπιστο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ας ενώσουμε όλοι μας τις δυνάμεις μας και ας διεκδικήσουμε ,μαζικά και δυναμικά την ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. βγάζοντας τους Νοσηλευτές απο τα αδιέξοδα της υπερεργασίας και απο την άλλη μεριά, της μαύρης εργασίας και της ανεργίας.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΑΣΕΠ ΑΜΕΣΑ.

ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ε.Ε.Ν.Α.Τ.

Για τον Νοσηλευτή

και

Τον Άνθρωπο

Δεν υπάρχουν σχόλια: