ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ Τ.Ε.Ι. ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ
Αγαπητέ συνάδελφε ,
Σε μια εποχή που :
- Tον τίτλο του Νοσηλευτή φέρουν ακόμη και απόφοιτοι μονοετών σχολών
- Tα επαγγελματικά μας δικαιώματα είναι αόριστα και σχεδόν ανύπαρκτα
- Kαταπατούνται βάναυσα και προκλητικά σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα τα εργασιακά μας δικαιώματα
- η μετεκπαίδευση, η επιστημονική έρευνα και η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τις εξελίξεις και τα δρώμενα στον κλάδο μας και τον επιστημονικό μας τομέα, είναι προνόμιο των λίγων και των εκλεκτών
- Τα Τ.Ε.Ι Νοσηλευτικής συνεχώς υποβαθμίζονται και υπονομεύονται, με την ίδρυση νέων πανεπιστημιακών τμημάτων Νοσηλευτικής
- Η Ε.Ν.Ε. το αρμόδιο όργανο και η ελπίδα των Νοσηλευτών απουσιάζει από τα πραγματικά προβλήματα και τις ανάγκες των Νοσηλευτών και λειτουργεί μόνο ως εισπρακτικός οργανισμός χωρίς καμία άλλη δραστηριότητα , χωρίς να ενημερώνει τα μέλη του , ευρισκόμενος μονάχα στα χαρτιά .
Οφείλουμε να αντιδράσουμε, επιτέλους , δυναμικά, οργανωμένα και ενωτικά πέρα και πάνω από κομματικές και ιδεολογικές αγκιστρώσεις και να δημιουργήσουμε έναν μαχητικό, και ζωντανό οργανισμό που θα αποτελεί την φωνή του Νοσηλευτή Τ.Ε. στην πολιτεία , τους αρμόδιους φορείς και την ελληνική και ευρωπαϊκή κοινωνία.
Η Ε.Ε.Ν.Α.Τ. λειτουργεί και δραστηριοποιείται από το Μάρτιο του 2007 με όραμα την συσπείρωση των Νοσηλευτών Τ.Ε. και τη δημιουργία ενός δυναμικού οργάνου το οποίο σταθερά, ασυμβίβαστα και αχρωμάτιστα θα υπερασπίζεται την αξία του πτυχίου των Νοσηλευτών αποφοίτων Τ.Ε.Ι.
Κύριοι ΣΤΟΧΟΙ της Ε.Ε.Ν.Α.Τ. είναι :
I. Η διασφάλιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Νοσηλευτών Τ.Ε. στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα.
II. Η αναβάθμιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Νοσηλευτών Τ.Ε. στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα
IV. Η διασφάλιση, η προάσπιση και η τήρηση των εργασιακών δικαιωμάτων των Νοσηλευτών Τ.Ε. στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα με ταυτόχρονη παροχή Νομικής Υποστήριξης
V. Η αναβάθμιση και η εξέλιξη των τμημάτων Τ.Ε.Ι. ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ στα πλαίσια της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
VI.Η διασφάλιση της ορθής λειτουργίας του Ε.Ν.Ε.
Να αναπτύξει και να υλοποιήσει Εκπαιδευτικές και Ερευνητικές δραστηριότητες σε συνεργασία με Δημόσιους και Ιδιωτικούς φορείς, που θα συμβάλλουν:
I. Στην εξέλιξη του επιστημονικού υπόβαθρου του Νοσηλευτών
II. Στην ανέλιξη της Νοσηλευτικής επιστήμης
III. Στην βελτίωση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών του Ε.Σ.Υ.
IV. Στην πρόοδο της Δημόσιας Υγείας
V. Στην αναβάθμιση της θέσης και του ρόλου των Νοσηλευτών Τ.Ε. στο Ε.Σ.Υ. και στην ελληνική κοινωνία.
VI. Στην εξέλιξη της Επιστημονικής Έρευνας
Να αποτελέσει ενημερωτικό κόμβο και συμβουλευτικό όργανο για τους Νοσηλευτές Τ.Ε
Να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες επαγγελματικού και εκπαιδευτικού προσανατολισμού σε αναφορά με το επάγγελμα του Νοσηλευτή.
Να αναπτύξει δραστηριότητες Εθελοντικής προσφοράς που θα έχουν ως σημείο αναφοράς σε πρώτη φάση την ελληνική επικράτεια και την μετέπειτα επέκταση τους και σε εκτός ελληνικών συνόρων γεωγραφικές περιοχές.
Να συγκροτήσει επιστημονική Επιτροπή η οποία και θα εκπροσωπεί τους Νοσηλευτές Τ.Ε. στην Ευρωπαϊκή Ένωση .
Όλοι οι Νοσηλευτές-τριες Τ.Ε. πρέπει να αντιληφθούμε και να αξιοποιήσουμε την δύναμη μας έτσι ώστε να κατακτήσουμε όλα αυτά που μας αξίζουν .
Συνάδελφε σε καλούμε να συμμετάσχεις ενεργά ,να αγκαλιάσεις αυτήν την προσπάθεια και να αποτελέσεις ουσιαστικό και βασικό μέρος της .
Σε περιμένουμε.
2 σχόλια:
Αγαπητοί (μελλοντικοί) συνάδερφοι,
Διάβασα και ξαναδιάβασα με ενδιαφέρον τις θέσεις σας.
Ξεκινάω με αυτό το κείμενο πάνω στο οποίο έχω να σημειώσω ότι χαρακτηρίζεται από μία κάποια προχειρότητα.
1. Τον τίτλο του νοσηλευτή και όπως σίγουρα γνωρίζετε, φέρουν μόνο οι απόφοιτοι των ΤΕΙ και ΑΕΙ.
Η αντιποίηση αυτού του όρου είναι ένα ζητούμενο το οποίο δεν έχει να κάνει τόσο με την «εποχή» όσο με την ίδια την κοινωνία μας –διαχρονικά-, και τη θέση που μας δίνει.
Για να μην σας κουράζω με κοινωνιολογικές αναλύσεις, οι οποίες θα είχαν ένα μεγάλο νοσηλευτικό ερευνητικό ενδιαφέρον, οφείλουμε να παραδεχτούμε, ότι την περίοπτη θέση που έχουν οι γιατροί για παράδειγμα, δεν τους την έδωσε η «εποχή» αλλά η κοινωνία μας, ελάχιστα υπακούοντας σε νομικούς ή και ακαδημαϊκούς τίτλους και όρους: Ο μάγος-ιατρός είναι παλαιότερος από τα πανεπιστήμια και τους νόμους μας και βέβαια παλαιότερος από την «εποχή» μας, οι δε πρακτικές-υλικές ανάγκες της κοινωνίας είναι που τον έχουν φέρει σε αυτή τη θέση και είναι αυτές που δίνουν τον τόνο.
Επομένως, τον επαγγελματικό τίτλο φέρουν μόνον οι απόφοιτοι των ΤΕΙ και ΑΕΙ. Αυτό από μόνο του είναι ένα ζήτημα (σχέση αποφοίτων ΑΕΙ-ΤΕΙ) και είναι λάθος να κοιτάζουμε προς τους αποφοίτους των μονοετών σχολών.
2. Τα επαγγελματικά μας δικαιώματα δεν είναι ούτε αόριστα μήτε ανύπαρκτα. Το αντίθετο θα έλεγα.
Πιστεύω, έχετε υπόψιν το πλήθος των σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης τόσο ΑΕΙ όσο και ΤΕΙ, τα οποία στερούνται επαγγελματικών δικαιωμάτων. Επομένως σε σχέση με αυτές τις κατηγορίες αποφοίτων, νομίζω πως είμαστε σε καλύτερη μοίρα.
Για να υπογραμμίσω αυτό που λέω, υπενθυμίζω ότι οι (μελλοντικοί) συνάδερφοι-απόφοιτοι νοσηλευτικής ΑΕΙ, ταυτίζονται με τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων ΤΕΙ (και ας το «ξεχνάνε»).
Εντούτοις, τα επαγγελματικά μας δικαιώματα καταστρατηγούνται στην καθημερινή κλινική πράξη σε αναφορά και συσχέτιση με ένα πλήθος άλλων παραγόντων, όχι όμως σε σχέση με το «αόριστο» ή «ανύπαρκτο» αυτών των δικαιωμάτων.
Επομένως και στην παρούσα φάση, δεν έχει νόημα να εγείρουμε ζήτημα «ανυπαρξίας» και «αοριστίας» επαγγελματικών δικαιωμάτων μα και επειδή την ίδια ώρα έχουμε και την «ελίτ» των συναδέρφων νοσηλευτών ΑΕΙ να ορέγεται μία κάποια διαφοροποίηση. Πάντα «προς τα πάνω» (βλπ. γιατρολιγούρηδες).
3. Αυτό ναι είναι σωστό και έχει σχέση με αυτό που λέω στο 1.
4. Εδώ και ειδικότερα για την μετεκπαίδευση, επιστημονική έρευνα κλπ, πρέπει να σταθώ. Υπογραμμίζω ότι και στην προπτυχιακή εκπαίδευση, βέβαια, επικρατεί ανισότητα, η οποία εκδηλώνεται ποικιλοτρόπως, μόνο που θα το προχωρήσω (κάτι που αποφεύγετε και κακώς). Αυτή η ανισότητα έχει να κάνει με τα τμήματα νοσηλευτικής των ΑΕΙ και βέβαια της ΣΑΝ.
Οι λίγοι και εκλεκτοί είναι οι απόφοιτοι των ΑΕΙ και της ΣΑΝ, και μια ματιά στα μεταπτυχιακά και διδακτορικά είναι ικανή να το αποδείξει.
Μα και μια ματιά στην υλικοτεχνική υποδομή και τους πόρους που δίνει το «κράτος» σε αυτές τις σχολές (και μόνο από το site της σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών, μπορεί κάποιος να βγάλει ασφαλέστατα συμπεράσματα), μπορεί να δείξει ότι άλλη η ποιότητα σπουδών που απολαμβάνουν οι φοιτητές των ΑΕΙ και άλλη –και βέβαια χειρότερη- οι φοιτητές των ΤΕΙ.
Τα ΤΕΙ νοσηλευτικής, λοιπόν, δεν υποβαθμίζονται –και έρχομαι στο 5- με την ίδρυση νέων τμημάτων ΑΕΙ μα και μόνο με την παρουσία ενός τμήματος ΑΕΙ ή αν θέλετε του πρώτου και εντελώς ξεκάρφωτου τμήματος ΑΕΙ της Αθήνας.
Κοινώς, τα ΤΕΙ υποβαθμίζονται γιατί μονίμως και για πολλά χρόνια –όχι βέβαια στην «εποχή» μας- συγκρίνονται και ετερο-προσδιορίζονται από αυτό το αμαρτωλό τμήμα, το οποίο έχει κάνει ζημιά δυσανάλογη ή και αντίστροφα ανάλογη με τον αριθμό των αποφοίτων του και κυρίως με την παρουσία (ή και απουσία το ίδιο μου κάνει) αυτών των αποφοίτων στο νοσηλευτικό γίγνεσθαι μα και ΙΔΙΩΣ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ (έχει σημασία αυτό που λέω).
Η ίδρυση λοιπόν νέων τμημάτων ΑΕΙ, ελάχιστα συμβάλει στην υποβάθμιση και υπονόμευση των ΤΕΙ. Από τη στιγμή δε που τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων τους, θέλοντας και μη (και αυτό έχει να κάνει με την…ιατρική όσο και να κωλοχτυπιούνται), ταυτίζονται με τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων ΤΕΙ, αλλού πρέπει να αναζητήσουμε την υποβάθμιση και υπονόμευση των ΤΕΙ. Αυτό το «αλλού» δε, βρίσκεται, αναπτύσσεται ζει και βασιλεύει στις τάξεις των αποφοίτων…ΤΕΙ και αυτό είναι εύκολο να καταδειχτεί και βέβαια θα επανέλθω σε αυτό.
6. Αυτή η παράγραφος, δεν στέκει καθόλου μα καθόλου: ΕΝΕ δεν έχουμε ακόμα. ΠΔΕ έχουμε και αυτό έχει σημασία.
Επομένως είναι τουλάχιστον ατυχής η προσέγγισή σας, αγαπητοί (μελλοντικοί) συνάδερφοι και φανερώνει μεγάλη προχειρότητα, η οποία από μόνη της αδικεί την κίνησή σας ιδίως και αν συνυπολογίσμουμε ότι πρόκειται για το σημείωμα με τους ιδρυτικούς σκοπούς σας.
Το ότι οι απόφοιτοι των ΤΕΙ οφείλουν να αντιδράσουν και μάλιστα δυναμικά με βρίσκει σύμφωνο. Οι όροι και το πλαίσιο που προτείνετε με βρίσκει αντίθετο και θα εξηγήσω σε μία σειρά από κείμενα και πάντα σε σχέση με τα δικά σας τι εννοώ.
Για να μην ξεφεύγουμε όμως, ας δούμε τους ΣΤΟΧΟΥΣ της κίνησής σας:
1. Συγνώμη αλλά και σε σχέση με το νούμερο 1 που παραθέτετε παραπάνω, υπάρχει μία λογική αντίφαση: Όταν έχεις «αόριστα» και «ανύπαρκτα» επαγγελματικά δικαιώματα, δεν έχεις τίποτα να «διασφαλίσεις». Άρα έχεις συγκεκριμένα και υπαρκτά επαγγελματικά δικαιώματα τα οποία καλείσαι να διασφαλίσεις ή ακόμα και να εμπλουτίσεις και βέβαια προσαρμόσεις στην «εποχή» μας.
2. Εδώ σημειώνετε λοιπόν την ανάγκη για αναβάθμιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Όμως, αυτό δε γίνεται και ούτε έχει νόημα όταν δεν έχουν υποδειχτεί πόσο μάλλον αρθεί οι όροι που «υποβαθμίζουν» τα ήδη υπάρχοντα επαγγελματικά δικαιώματά των νοσηλευτών ΑΕΙ και ΤΕΙ τόσο στον Δημόσιο όσο και στον Ιδιωτικό Τομέα. Γιατί δεν μπορείς να «εξαφανίσεις» ή να προσποιηθείς ότι δεν υπάρχουν απόφοιτοι ΑΕΙ, ειδικά όταν σου δίνουν αρκετά «εφόδια» να καταδείξεις αυτή την υποβάθμιση: Και μόνο ότι στον Δημόσιο Τομέα οι απόφοιτοι ΑΕΙ λαμβάνουν γρηγορότερα των Α Βαθμό έχοντας ακριβώς τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα σου δίνουν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να τα κάνεις όλα μπορντέλο και βέβαια ελπίζω να μην σας σοκάρω. Άρα έχουμε επιλεκτική υποβάθμιση των νοσηλευτών στον Δημόσιο Τομέα και καθολική (και για τα ΑΕΙ και για τα ΤΕΙ) στον Ιδιωτικό. Είναι θέμα χρόνου, βέβαια, να γίνει καθολική και για τα ΑΕΙ, άρα και ενωτικά όπως λέτε, πρέπει να κινηθούμε προς αυτήν την κατεύθυνση ΜΑΖΙ ΜΕ τους ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΩΝ ΑΕΙ. Αν τώρα οι των ΑΕΙ έχουν κάτι άλλο στο μυαλό τους δεν το γνωρίζω αλλά αν, λέω αν, έχουν κάτι ε ΄τότε στα @@ μας.
Κοινώς, και εφόσον δεν υπάρχει μία επιστημονικά επεξεργασμένη «θεωρία», δεν μπορεί να υπάρξει αντίστοιχη πράξη και δράση: Είναι σαν να χτίζεις σε έδαφος χωρίς να έχεις κάνει μία σχετική μελέτη για αυτό το έδαφος.
3. Η αναβάθμιση των νοσηλευτών ΤΕ (και ΠΕ) στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα δε γίνεται να υπάρξει χωρίς σχεδιασμό και προτάσεις και βέβαια η «ταυτόχρονη» παροχή Νομικής υποστήριξης θα κάνει μία ταυτόχρονη τρύπα στο νερό, όπως κάνει εδώ και χρόνια και αναφέρομαι βέβαια σε κάποιες σπασμωδικές κινήσεις σε περιόδους Κρίσεων στα νοσοκομεία όπου και έχουμε χαλασμό… καιρού, κάθε που ένας Βοηθός Νοσηλευτή καταλαμβάνει θέση προϊσταμένου. Μα αυτή η μυωπική θεώρηση των πραγμάτων δεν οδηγεί πουθενά.
4. Η αναβάθμιση λοιπόν και η εξέλιξη των τμημάτων των ΤΕΙ δε γίνεται να μη λαμβάνει υπόψιν τα τμήματα ΑΕΙ. Κάνετε σαν να μην υπάρχουν!! Η ίδρυση νέων τμημάτων ΑΕΙ για την οποία γίνεται λόγος στην αρχή, ούτε καν αγγίζει το θέμα. Ούτε το θέτει θα έλεγα. Η αναβάθμιση των ΤΕΙ δεν νοείται αν κρύψουμε κάτω από το χαλί το τμήμα της Αθήνας. Κανένα άλλο να μην υπάρξει, και μόνο του φτάνει να λειτουργεί ως τροχοπέδη για την ανάπτυξη της ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ, και όχι μόνο των τμημάτων ΤΕΙ…
5. Εδώ και βέβαια έχετε κάνει λάθος (το οποίο επαναλαμβάνετε συχνά και ατυχώς στα κείμενά σας). Είναι η ΕΝΕ και όχι ο ΕΝΕ.
Στη συνέχεια «σπάει» η αρίθμηση, δημιουργώντας μία «παρεξήγηση».
Βέβαια δεν υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσω ποτέ στην ανάπτυξη οποιασδήποτε συνεργασίας πόσο μάλλον ερευνητικής δραστηριότητας της ΕΝΕ με Ιδιωτικούς φορείς (ΜΚΟ «μυρίζομαι»…κάνω λάθος συνάδερφοι…?), και βέβαια κανείς ιδιωτικός φορέας δεν πρόκειται –από τη φύση του- να συμβάλει σε αυτά που αναφέρετε. Στο μόνο που συμβάλει είναι η αύξηση των κερδών του εις βάρος των συμφερόντων των νοσηλευτών και του ΕΣΥ.
Μα και εφόσον δεν πρόκειται για την ΕΝΕ αλλά για την ΕΕΝΑΤ(και όχι μόνο) και πάλι διαφωνώ γιατί δεν νοείται συνδικαλιστικός φορέας εργαζομένων να συμπράττει με τους εκμεταλλευτές της υπεραξίας που παράγει (κεφαλαιούχους). Και δεν πρόκειται για ιδεολογική αγκύλωση.
Ένας νοσηλευτής που εργάζεται στο ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ για παράδειγμα, όπου και όπως πολύ σωστά λέτε καταστρατηγούνται τα επαγγελματικά του δικαιώματα, δεν είναι δυνατό να συμπράττει σε «ερευνητικές» δραστηριότητες ούτε και να επιζητεί τη συνεργασία με τη επιχείρηση η οποία και βέβαια θα στοχεύει στην ανάπτυξη της κερδοφορίας της –λογικό- και όχι στις ανάγκες των νοσηλευτών…. Όπως καταλαβαίνετε, αν επιζητούσε την ανάπτυξη των νοσηλευτών, δεν θα καταστρατηγούσε τα επαγγελματικά τους δικαιώματα…
Αν δεν αναφέρεστε στο Ιατρικό Κέντρο αλλά στο Ντυνάν για παράδειγμα, το οποίο τύποις είναι μη κερδοσκοπικό ίδρυμα(…), να πείτε στον Καλοφυσσούδη ότι δεν πρόκειται να πατήσω σε ημερίδα του –εκτός και αν είναι μεγάλη ανάγκη όπου και οι… καιροί πείθονται- για όσο καιρό οι νοσηλευτές της ΜΟΝΑΔΑΣ (όπου και μια φορά και έναν καιρό ήταν προϊστάμενος) ΔΥΝΟΠΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΞΕΠΟΔΑΡΙΑΖΟΝΤΑΙ εξαιτίας της ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.
100 επιστημονικές ημερίδες να κάνει για τη σχέση της ποιότητας της παρεχομένης φροντίδας σε συνάρτηση με τη στελέχωση, από τη στιγμή που δεν κουνάει το δαχτυλάκι του προς την διεκδίκηση και επιβολή αυτής της στελέχωσης για μένα είναι ένας λαπάς με ακαδημαϊκούς τίτλους και μόρφωση. Παράδειγμα βάζω.
6. Ενημερωτικός κόμβος και συμβουλευτικό όργανο πάνω σε τι;
7. Να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες κλπ σε αναφορά με το επάγγελμα του Νοσηλευτή (άρα και του ΠΕ Νοσηλευτή).
8. Εθελοντική προσφορά. Καλό κι αυτό. Αρκεί να μην το παραξηλώσουμε με τις ΜΚΟ. Ερυθρός και Γιατροί χωρίς Σύνορα μια χαρά μου φαίνονται και αρκούν. Τώρα κάτι «Τάγματα ανθρώπων που αγαπάνε τον άνθρωπο», «ΜΚΟ υποβρυχίων γαλέων κρατικών επιδοτήσεων για την αειφόρο ανάπτυξη» κλπ, δεν μου αρέσουν.
9. Εννοείται πως είμαι αντίθετος σε αυτό για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπενθυμίζω ότι στην Ευρώπη οι νοσηλευτές προσδιορίζονται ως RNs , όπου και οι αντίστοιχοι απόφοιτοι των κολλεγίων και των πανεπιστημίων δεν διαφοροποιούνται. Ελπίζω να μην πρωτοτυπήσουμε σε αυτό…
Κλείνοντας, νομίζω πως η κίνηση της ΕΕΝΑΤ δεν είναι κακό να υπάρχει σαν κίνηση.
Επειδή οι απόφοιτοι ΤΕ νοσηλευτικής είναι σαφώς περισσότεροι και σαφέστατα πιο μάχιμοι–κάτι που επιδεικτικά αγνοούν οι γιατρολιγούριδες- και επειδή οι πολιτικές διαμορφώνονται όχι στη βάση ανταλλαγής επιχειρημάτων αλλά συσχετισμού δυνάμεων, η ΕΕΝΑΤ θα πρέπει να δράσει εντός των τάξεων της ΠΑΣΥΝΟ, διατηρώντας αν θέλει την αυτονομία της.
Πιστεύω, αγαπητοί συνάδερφοι, και αυτό θα αναλυθεί σιγά σιγά και ασχολούμενος με τα κείμενά σας, ότι οι ΤΕ νοσηλευτές θα πρέπει να αναλάβουν επιθετικές μεν πρωτοβουλίες, μελετημένες δε.
Το καθηγητικό κατεστημένο των ΑΕΙ και ΤΕΙ και τα φυντάνια τους, βάζουν συνεχώς εμπόδια και προσκόμματα.
Μέσα στην ΠΑΣΥΝΟ –γιατί κάπου αλλού μιλάτε για δευτεροβάθμια ομοσπονδία ως στόχο- και σε συνδιασμό με την ΕΝΕ, οι ΤΕ οφείλουν να επιβάλλουν τους ΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ , ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΠΕΡΙ «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ».
Εδώ θα είμαστε να τα ξαναπούμε.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,
Orderly
Αγαπητέ φίλε κατ'αρχάς χαιρόμαστε που κεντρίσαμε το ενδιαφέρον σου. Είναι σημαντικό να ακούγονται οι φωνές ευαισθητοποιημένων έστω και μελλοντικών συναδέλφων Νοσηλευτών. Εδώ θέλω να σου επισημάνουμε πως το Διοικητικό Συμβούλιο απαρτίζεται απο 9 τακτικά μέλη (δηλαδή πτυχιούχους Νοσηλευτές ΤΕ) και 2 έκτακτα μέλη (δηλαδή φοιτητές ΤΕΙ).
Όσον αφορά τα σχόλια σου τα οποία είναι άκρως ενδιαφέροντα, σου τονίζουμε πως πιάνεσαι στην κυριολεξία απο λέξεις και επικεφαλίδες και χάνεις την ουσία. Σε καλούμε να διαβάσεις ακόμη μια φορά τις θέσεις μας προσεκτικά, χωρίς προκαταλήψεις και θα διαπιστώσεις έστω και διαφωνόντας, την ορθότητα των λόγων μας καθώς και την προσοχή με την οποία έχουν διατυπωθεί όλες οι απόψεις μας.
Θα ήταν ιδιαίτερη χαρά μας, να έρθεις και απο τα γραφεία μας για μια πιο εποικοδομητική και ουσιώδη συζήτηση.
Δημοσίευση σχολίου