Σάββατο 26 Μαΐου 2007

ΠΡΟΤΑΣΗ Ε.Ε.Ν.Α.Τ. : ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Τ.Ε.Ι ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ

Είναι προφανές ,οτι επιχειρείται μεθοδευμένα ο διαμελισμός του Νοσηλευτικού κλάδου ,στο όνομα της προχειρότητας που διέπει το ελληνικό κράτος και στο όνομα μικροκομματικών και μικροπολιτικών συμφερόντων .

Είναι γνωστό πλέον σε όλη την Νοσηλευτική Κοινότητα ,οτι προωθείται απο διαφόρους «κύκλους» γνωστής και άγνωστης προελεύσεως ,η ιδέα ίδρυσης τμήματος Τ.Ε.Ι. Διασωστών .

Ακόμη λοιπόν ένα πλήγμα στην Νοσηλευτική Επιστήμη , ακόμη ένα χαμένο κομμάτι της ανάμεσα στα τόσα άλλα.

Πληροφορούμε , λοιπόν τους συναδέλφους Νοσηλευτές Τ.Ε. , πως η μόνη αντίδραση απο τους φορείς των Νοσηλευτών ήταν μόνο ένα έγγραφο διαμαρτυρίας του Ε.Ν.Ε. και τίποτε άλλο !!!!!!!!

Με χαλαρά έγγραφα διαμαρτυρίας , θα καταντήσουμε τον Νοσηλευτή διακοσμητικό στοιχείο στο χώρο της υγείας . Προειδοποιούμε όλους τους συναδέλφους πως οι ασκοί του Αιόλου για την Νοσηλευτική έχουν ανοίξει εδώ και καιρό και αν δεν αντιδράσουμε ,μεθοδευμένα και δυναμικά, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με μη αναστρέψιμες και άκρως δυσμενείς για τον κλάδο μας καταστάσεις .

Ρωτούμε δε τους γεννήτορες αυτής της ιδέας οι Πρώτες Βοήθειες δεν έχουν σχέση με το Νοσηλευτικό αντικείμενο;

Ο Νοσηλευτής ως επιστήμονας υγείας δεν είναι σε θέση να παράσχει Πρώτες Βοήθειες;

Ποιά άλλη ειδικότητα πέραν της Ιατρικής και της Νοσηλευτικής μπορεί να ανταπεξέλθει επιστημονικά και επαγγελματικά στις ανάγκες ενός απο τα ποιό νευραλγικά κομμάτια της Υγείας ,όπως αυτό των «Ά ΒΟΗΘΕΙΩΝ»

Ποιά είναι η ανάγκη εκείνη που τους οδήγησε στην ανάληψη μιας τέτοιας πρωτοβουλίας ;

Δεν γνωρίζουν οι αρμόδιοι την ύπαρξη Τριτοβάθμιων Τμημάτων Νοσηλευτικής ,όπου μόνο στα πλαίσια της δικής τους εκπαιδευτικής δραστηριότητας μπορεί να στηριχθεί και να αναπτυχθεί επιστημονικά ο τομέας της Διάσωσης και των Πρώτων Βοηθειών ;

Δεν γνωρίζουν πως η πρώτη και βασική γνώση που θα πρέπει να διαθέτουν οι λεγόμενοι « Διασώστες » είναι η Νοσηλευτική , πως η εφαρμογή και η παροχή Πρώτων Βοηθειών είναι εφαρμογή της Νοσηλευτικής Επιστήμης θεωρία και πράξη, εκτός και αν υπάρχει επιστήμη« Διασωστική ».

Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι πως αυτά τα περιέργα παιχνίδια , αποβαίνουν μόνον εις βάρος του πολίτη, της υγείας και της ελληνικής κοινώνιας.

Πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες απο όλα τα τμήματα Τ.Ε.Ι. Νοσηλευτικής της χώρας, τους Νοσηλευτές και τους φορείς που έχουν άμεση σχέση με την Νοσηλευτική, για να ανατραπούν τα σχέδια όλων εκείνων που στην πλάτη της Νοσηλευτικής , της Δημόσιας Υγείας και του Έλληνα πολίτη , θέλουν να ικανοποιήσουν τα μικροκομματικά τους συμφέροντα και τις ανάγκες των πελατών τους .
Η Ε.Ε.Ν.Α.Τ. θα κάνει την δική της παρέμβαση στους αρμόδιους φορείς έγκαιρα και άμεσα και ζητά την συμπαράσταση όλης της Νοσηλευτικής Κοινότητας.

2 σχόλια:

orderly είπε...

Γεια σας σύντροφοι.
Θα διαβάσω με προσοχή τις θέσεις σας.
Θα σημειώσω εν καιρώ τις απόψεις μου.

ΕΕΝΑΤ είπε...

Φίλε orderly ,θα περιμενούμε με έντονο και πραγματικό ενδιαφέρον τις απόψεις σου.Να είσαι καλά