Τρίτη 27 Μαΐου 2008

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΠΡΟΣ: Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
ΑΔΕΔΥ
ΠΟΕΔΗΝ
Σωματεία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία
Μ.Μ.Ε.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Προσέξτε με ποιο τρόπο οι κύριοι και κυρίες της ηγεσίας της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας, ιδιοποιούνται τα χρήματα που δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο για επιμόρφωση και κατάρτιση των εργαζομένων.
Η κα Αλμπάνη Ελένη, Οργανωτική Γραμματέας της ΕΝΕ και Ταμίας του 6ου Περιφερειακού Τμήματος της ΕΝΕ, ανέλαβε επιστημονικά υπεύθυνη της ενέργειας κατάρτισης με τίτλο: ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΓΝΠ «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ». Στο νοσοκομείο μας λειτουργεί το συγκεκριμένο κέντρο εδώ και πολλά χρόνια στο οποίο διευθυντής είναι ψυχίατρος. Ο εν λόγω ψυχίατρος όταν πληροφορήθηκε την ύπαρξη του προγράμματος ζήτησε εγγράφως από την διοίκηση του νοσοκομείου, να του ανατεθεί η επιστημονική ευθύνη επειδή θεωρούσε πως είναι ο αρμοδιότερος να διδάξει τους επαγγελματίες υγείας για τον τρόπο λειτουργίας του συγκεκριμένου κέντρου. Η διοίκηση του αρνήθηκε και ανέθεσε να το υλοποιήσει η κα Αλμπάνη η οποία είναι νοσηλεύτρια στο παιδιατρικό νοσοκομείο Καραμανδάνειο!!!!!
Η εν λόγω κυρία λοιπόν αλλάζει το ωρολόγιο πρόγραμμα και τοποθετεί άλλους εκπαιδευτές από τους αρχικούς, οι οποίοι δεν έχουν σχέση με την ψυχιατρική μεταρρύθμιση ή την λειτουργία κέντρου ψυχικής υγείας, εκτός 2-3 περιπτώσεων.
Έβαλε λοιπόν με την σύμφωνη γνώμη τους φυσικά τους κάτωθι:
1. την Πέμπτη 08-05-2008 και ώρα 09:00-15:00, τον κο Σκουτέλη Δημήτριο, Πρόεδρο της ΕΝΕ, για να διδάξει το μάθημα: «Πρακτική άσκηση. Κοινοτική εργασία για τους ενοίκους-για την μονάδα-διασυνδετική εργασία με άλλες υπηρεσίες της κοινότητας και του ΤοΨΥ-Εκπαίδευση ασθενών σε δεξιότητες». Προφανώς ως τον ποιο κατάλληλο και εξειδικευμένο για το συγκεκριμένο μάθημα. Όμως ο κος Σκουτέλης δεν εμφανίζεται στην Πάτρα την συγκεκριμένη ημερομηνία και ούτε αντικαθίσταται από τον αναπληρωτή του. Οι υπογραφές στο παρουσιολόγιο πέφτουν κανονικά και φυσικά περιμένει να πληρωθεί.
2. την Τετάρτη 07-05-2008 και ώρα 15:00-21:00, τον κο Δάγλα Αριστείδη, Γενικό Γραμματέα της ΕΝΕ, για να διδάξει το μάθημα: «Πρακτική άσκηση. Κοινωνικά προνοιακά ζητήματα-επαφή και συνεργασία με οικογένειες-αναζήτηση οικογενειακού περιβάλλοντος ασθενών ή άλλων υποστηρικτικών συστημάτων». Προφανώς επειδή το κατέχει το συγκεκριμένο αντικείμενο. Όμως ο κος Δάγλας δεν εμφανίζεται στην Πάτρα την συγκεκριμένη ημερομηνία και ούτε αντικαθίσταται από τον αναπληρωτή του. Οι υπογραφές στο παρουσιολόγιο πέφτουν κανονικά και φυσικά περιμένει να πληρωθεί.
3. την Τετάρτη 30-04-2008 και ώρα 09:00-15:00 και την Τετάρτη 14-05-2008 και ώρα 15:00-21:00, τον κο Ορφανό Νικόλαο, Αντιπρόεδρο της ΕΝΕ, για να διδάξει το μάθημα: «Πρακτική άσκηση. Η αξιολόγηση της λειτουργίας της μονάδας από την ίδια την πολυκλαδική θεραπευτική ομάδα – Θεραπευτική ομαδική επικοινωνία». Προφανώς επειδή τα γνωρίζει άριστα. Όμως ο κος Ορφανός δεν εμφανίζεται στην Πάτρα τις συγκεκριμένες ημερομηνίες και ούτε αντικαθίσταται από τον αναπληρωτή του. Μάλιστα στις 14-05-2008 βρισκόταν στη Λευκάδα στο Συνέδριο της ΕΝΕ. Η τύχη του όμως δούλευε. Οι υπογραφές στο παρουσιολόγιο πέφτουν κανονικά και φυσικά περιμένει να πληρωθεί.
4. τον κο Αρβανίτη Γεώργιο, Γραμματέα του 6ου ΠΤ της ΕΝΕ και τον κο Μαρνέρα Χρήστο, μέλος του 6ου ΠΤ της ΕΝΕ, σε διάφορες μέρες και με διάφορη θεματολογία (τεχνικές λήψης ψυχοφαρμάκων, καθήλωση βίαιου και επιθετικού ασθενούς, κλπ) εντελώς άσχετη με το αντικείμενο που οι ίδιοι γνωρίζουν αφού εργάζονται σε Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Τελευταίως ο κος Αρβανίτης αποσπάστηκε στην ΕΝΕ από το νοσοκομείο του, . Οι συγκεκριμένοι μαζί με την κα Αλμπάνη μοίραζαν τις μέρες έτσι ώστε να μην εμφανίζονται όλοι στην πρακτική άσκηση, ως όφειλαν, αλλά υπόγραφαν κανονικά για όλες τις μέρες. Μάλιστα στις 13-05-2008 ο κος Αρβανίτης βρισκόταν στην Λευκάδα στο συνέδριο της ΕΝΕ και όχι στην Πάτρα όπως θα έπρεπε για να διδάξει. Φυσικά οι υπογραφές μπήκαν και περιμένουν να πληρωθούν.
5. Διάφοροι άλλοι εκπαιδευτές από διάφορα μέρη της Ελλάδας, με εξωτικές ειδικότητες (οικονομολόγος κλπ), οι οποίοι δεν ήλθαν ποτέ να κάνουν μάθημα και ούτε αναπληρώθηκαν, όμως τα χρήματα θα πέσουν κανονικά. Σε ποιών τις τσέπες όμως; Αρκετοί από αυτούς ούτε κάν ήξεραν ότι μετέχουν σε πρόγραμμα και φυσικά δεν έχουν υπογράψει ποτέ και σε κανένα χαρτί!!
Το απύθμενο θράσος και η υποκρισία τους όμως δεν τους εμποδίζει να γράφουν στις ανακοινώσεις τους: «ο Υπουργός τόνισε τη μεγάλη σημασία που αποδίδει στην ΕΝΕ ως του επισήμου εκπροσώπου των νοσηλευτών στην εν γένει άσκηση της νοσηλευτικής επιστήμης στη χώρα και επισήμανε το σημαντικό ρόλο που περιμένει να διαδραματίσει ως σύμβουλος της Πολιτείας σε θέματα υγείας. Ακολούθως, επιβράβευσε τη συνέχεια και τη συνέπεια με την οποία εφαρμόζει τη θεσμική της αποστολή και επισήμανε την ουσιαστική ενεργοποίησή της, στο μείζον και κεφαλαιώδες ζήτημα της διαρκούς επιμόρφωσης και εκπαίδευσης των νοσηλευτών». Αυτούς επιβραβεύσατε κύριε Υπουργέ; Αν δεν τους ξέρετε, καιρός να τους μάθετε. Αν παρόλα αυτά, αυτούς θέλετε κύριε Υπουργέ για συμβουλάτορες τότε να τους χαίρεστε και να καμαρώνετε μαζί τους.
Το γεγονός πως είμαστε εργαζόμενοι στο νοσοκομείο και άρα εξαρτώμαστε άμεσα από την πιθανή αντεκδίκηση της διοίκησης και ιδιαίτερα της νοσηλευτικής διεύθυνσης η οποία συνέβαλλε στο στήσιμο του προγράμματος, δεν μας επιτρέπει να βγούμε ανοιχτά για να υποστηρίξουμε όλα αυτά τα απίθανα που συμβαίνουν πάνω στις πλάτες μας, με την ανοχή κάποιων.
Όλα αυτά κυκλοφορούν στην μικρή κοινωνία του νοσοκομείου μας και μας αναγκάζουν να προσφύγουμε σε σας, που αν τα ερευνήσετε, είμαστε σίγουροι πως θα βρείτε πολύ περισσότερα για την εν λόγω ενέργεια κατάρτισης. Γρήγορα όμως πριν «εξαφανιστούν» τα στοιχεία.
Θα τολμήσετε;


ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: