Δευτέρα 5 Μαΐου 2008

ΡΑΠΙΣΜΑ ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ

Την ώρα που ΕΝΕ -ΠΑΣΥΝΟ και το Πανεπιστημιακό κατεστημένο προσπαθούν να βρουν τρόπους να υπονομεύσουν τα ΤΕΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ και να πετάξουν στον Καιάδα τα πτυχία χιλιάδων ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ Τ.Ε. έρχεται ο Υπουργός Παιδείας ,της Κυβέρνησης που τους ΔΙΟΡΙΣΕ(για να μην ξεχνιόμαστε) και τους δίνει ένα ηχηρότατο ράπισμα δια του Τύπου. Ακολουθεί :

ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΕΘΝΟΣ» ΣΤΙΣ 4/5/08
ΑΠΟ ΣΥΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΥΡΥΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Θα εξομοιωθούν ΤΕΙ - ΑΕΙ μέσα στο '08
Το «ξήλωμα» ολόκληρης της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων (ΚΕΕ) και πολλαπλάσιο αριθμό θεμάτων, που θα μπουν φέτος στην κληρωτίδα των Πανελλαδικών, ανακοινώνει ο υπουργός Παιδείας
Συνέντευξη με τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, Υπουργό ΠαιδείαςΤο «ξήλωμα» ολόκληρης της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων (ΚΕΕ) και πολλαπλάσιο αριθμό θεμάτων, που θα μπουν φέτος στην κληρωτίδα των Πανελλαδικών, ανακοινώνει ο υπουργός Παιδείας, Ευριπίδης Στυλιανίδης, ενώ την ίδια στιγμή διαβεβαιώνει, μέσω του «Εθνους της Κυριακής», ότι τα Προεδρικά Διατάγματα (Π.Δ.) για τα επαγγελματικά δικαιώματα 300.000 και πλέον αποφοίτων ΑΕΙ και ΤΕΙ θα εκδοθούν εντός του 2008 παρά τις αντιδράσεις.
Ο υπουργός έχει περάσει τις σχετικές διαδικασίες από τα ΣΑΠΕ - ΣΑΤΕ, κι είναι έτοιμος να βάλει την υπογραφή του στα Π.Δ. μαζί με αυτές των υπουργών, Γιώργου Αλογοσκούφη, Γιώργου Σουφλιά και Αλέξανδρου Κοντού. Προαναγγέλλει νομοθετική πρωτοβουλία για τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, που θα αφορά τη μεταρρύθμιση των αναλυτικών προγραμμάτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ για το ίδιο διάστημα έχει προγραμματιστεί να έρθει στη Βουλή νέος νόμος για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.
Παρατηρείται μία αντίδραση τις τελευταίες ημέρες από τα Πολυτεχνεία και το ΤΕΕ στη δήλωσή σας ότι θα αναγνωρίσετε εντός του 2008 τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων ΤΕΙ. Ποιες είναι οι προθέσεις σας;
Πάνω από 300.000 παιδιά που αποφοίτησαν από Πανεπιστήμια και ΤΕΙ τα τελευταία χρόνια δεν έχουν επαγγελματικά δικαιώματα που να τους εντάσσουν στην αγορά εργασίας. Περίπου 46 τμήματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ δημιουργήθηκαν μετά το 2000 χωρίς μελέτη βιωσιμότητας στην αγορά εργασίας και με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους, η οποία λήγει το 2008. Παρά τις προσπάθειες της προκατόχου μου, 22 πανεπιστήμια και 34 ΤΕΙ συνεχίζουν να μην έχουν επαγγελματικά δικαιώματα διότι η προηγούμενη κυβέρνηση όταν τα ίδρυε για να ικανοποιήσει τις τοπικές κοινωνίες δεν προέβλεπε με τα ίδια Προεδρικά Διατάγματα κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων, οδηγώντας σε αδιέξοδο τόσο τους φοιτούντες όσο και τους γονείς τους.
Εχουμε δεσμευτεί ότι μέσα στο 2008 το υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων θα προχωρήσει στην έκδοση όλων των Προεδρικών Διαταγμάτων. Ηδη το ΣΑΠΕ και το ΣΑΤΕ έχουν δώσει τις σχετικές εγκρίσεις. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του ενώπιον της κοινωνίας.
Τι θα αλλάξει στα ωρολόγια προγράμματα από τη νέα σχολική χρονιά;
Συστήνονται δύο επιτροπές ειδικών που θα μελετήσουν τους νέους τρόπους επιμόρφωσης εκπαιδευτικών και την εφαρμογή σύγχρονων αναλυτικών προγραμμάτων. Τα πορίσματά τους θα οδηγήσουν σε θεσμική πρωτοβουλία το φθινόπωρο.
Νέο βιβλίο Ιστορίας πότε προβλέπεται να έχουν τα παιδιά του δημοτικού; Σε ποια φάση βρίσκεται ο σχετικός διαγωνισμός;
Ο διαγωνισμός διεξήχθη με επιτυχία. Για τη συγγραφή εξεδήλωσαν ενδιαφέρον 52 άτομα και συνεστήθη τελικά τετραμελής επιτροπή με δύο καθηγητές πανεπιστημίου, έναν εκπαιδευτικό και έναν σχολικό σύμβουλο.
Για την Επιτροπή των κριτών εξεδήλωσαν ενδιαφέρον 70 άτομα και συνεστήθη τριμελής Επιτροπή με έναν καθηγητή πανεπιστημίου, έναν εκπαιδευτικό και έναν σχολικό σύμβουλο. Οι εκπαιδευτικοί και οι σχολικοί σύμβουλοι που επελέγησαν και στις δύο Επιτροπές έχουν μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορικό στο ίδιο αντικείμενο.
Η διαδικασία συγγραφής ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν. Δεν προλαβαίνει να ολοκληρωθεί έως τις αρχές της νέας σχολικής χρονιάς. Είναι προτιμότερο να γίνει κάτι καλό παρά κάτι βιαστικό και πρόχειρο.
Προχωρά κάποιο πρόγραμμα αναδιάταξης του χώρου των ΤΕΙ, διότι τι λογική έχει να αυξάνεις τον αριθμό των θέσεων σε ιδρύματα που και πάλι δεν τα προτιμά κανείς;
Δεν είναι η βάση του 10 που αποθάρρυνε την εγγραφή σε κάποια ΤΕΙ αλλά η ανάγκη αναβάθμισης των ίδιων των ΤΕΙ και σωστής προπαγάνδισης των αναλυτικών τους προγραμμάτων καθώς και η ανάγκη κατοχύρωσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των επιστημονικών αυτών αντικειμένων.
Υπό αυτήν την έννοια, είμαστε σε μια διαδικασία εξυγίανσης και εξορθολογισμού του χώρου των ΤΕΙ. Ηδη όλες οι διατάξεις που εισάγουμε κινούνται στην εξομοίωση των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ με στόχο όχι την υποβάθμιση των Πανεπιστημίων αλλά την αναβάθμιση των ΤΕΙ.
Ο στόχος μας είναι τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ να μην έχουν θεματικές αλληλοεπικαλύψεις και να διέπεται η σχέση τους όχι από συγκρουσιακή λογική, αλλά από συμπληρωματικότητα με στόχο πάντοτε να διασφαλίζονται πραγματικές προοπτικές για τους αποφοίτους και των δύο τύπων Ιδρυμάτων, και των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, στην αγορά εργασίας. »

ΤΕΛΙΚΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΕΝΕ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΟΡΙΣΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ

ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ,ΠΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ, ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ ΑΝΑΛΟΓΑ ΑΡΘΡΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΤΟ ΑΠΟΣΥΡΑΤΕ ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ!!!!!!!!

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΑΡΤΑΤΑΙ ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ BLOG ΤΗΣ ΕΕΝΑΤ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΕΝΑΤ ΚΑΙ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΕΝΑΤ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΕΙ



Δεν υπάρχουν σχόλια: