Δευτέρα 9 Ιουλίου 2007

Προς τους ανώνυμους επικριτές μας

Προς τους ανώνυμους επικριτές μας…

Το εάν απήχε η ΕΕΝΑΤ από την εκλογική διαδικασία της 29ης Ιουνίου της ΕΝΕ, το γνωρίζει η ίδια η ΕΕΝΑΤ και τα εκατοντάδες μέλη της. Η ζέστη είναι αφορμή να καίγονται δάση και όχι τα μυαλά μας. Στα καμμένα μυαλά των ανωνύμων απαντούμε πως εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως οι εκλογές της ΕΝΕ ήταν μια παρωδία της δημοκρατίας και σε τέτοιες παρωδίες η δημοκρατία έχει απάντηση…την αποχή, με επιχειρήματα και άποψη.
Στις ανώνυμες κατηγορίες για τις σχέσεις της ΕΕΝΑΤ με την ΕΣΝΕ (και εδώ να επισημάνουμε πως η ανωνυμία δηλώνει δειλία και ανευθυνότητα διότι κρύβεται μόνο εκείνος που φοβάται και αδυνατεί να αναλάβει την ευθύνη των λόγων του, αλλά δεν πειράζει, εμείς θα συνεχίσουμε να συνδιαλεγόμαστε και με ανώνυμους αλλά πάντα επώνυμα) δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι το μεμπτό υπάρχει να ανοίγεις διαύλους επικοινωνίας και διαλόγου με όλους τους φορείς της Ελληνικής Νοσηλευτικής Κοινότητας. Εμείς εξ’ αλλου απευθύναμε πρόσκληση διαλόγου σε όλους τους φορείς και όχι μόνο στην ΕΣΝΕ.
Τώρα το εάν ανταποκρίθηκε μόνο η ΕΣΝΕ στην πρόσκλησή μας, αυτό δεν μας καθιστά ¨τσιράκια¨ οποιουδήποτε. Όπου μας προσκαλούν, να εκφέρουμε άποψη για το καλό της Νοσηλευτικής, εμείς θα είμαστε, πάντοτε, παρόντες, διατυπώνοντας τις απόψεις μας ανοιχτά, αδέσμευτα, υπεύθυνα και επώνυμα.
Χαιρόμαστε για ακόμη μία φορά, που μόνο ανώνυμα μας κατηγορούν για την προσπάθειά μας αυτή, να προασπίσουμε και να διαφυλάξουμε την αξία του πτυχίου των νοσηλευτών ΤΕ. Χαιρόμαστε επίσης, για εκείνους που επώνυμα μας στηρίζουν και μας ενθαρρύνουν να συνεχίσουμε πιο δυναμικά την προσπάθεια, που ξεκινήσαμε από τον Μάρτιο του 2007.
Και δηλώνουμε ανοιχτά ,για να γίνουμε περισσότερο σαφείς όσον αφορά τις θέσεις μας, ότι το ενδιαφέρον μας, ο προσανατολισμός μας, οι αγωνίες μας και οι προτάσεις μας, αφορούν αποκλειστικά και μόνο τους νοσηλευτές ΤΕ και τη Νοσηλευτική και δεν θεωρούμε, ότι έχουμε λόγο, να απολογούμαστε για αυτό και ευχαρίστως θα δεχτούμε τις κατηγορίες ως προς αυτή μας τη θέση. Καλώς να έρθουν!!!
Η ΕΕΝΑΤ έχει πολλά να κάνει και πάρα πολλά να δώσει.
Πάντως να ζητήσουμε συγνώμη για τη συμμετοχή μας στην εκδήλωση για την διάσωση της Πάρνηθας δεν θα το κάνουμε. Γιατί πιστεύουμε στην πολύπλευρη κοινωνική προσφορά του νοσηλευτή, η οποία αφορά και το περιβάλλον και δεν σταματά μονάχα στα κομματικά παιχνίδια, στις παράγκες και τα παραμάγαζα.

Υπεύθυνα, για την ΕΕΝΑΤ

Ο Πρόεδρος
Αναστασίου Ηλ. Ιωάννης

Ο Γεν. Γραμματέας
Φασουλάς Μ. Κων/νος

1 σχόλιο:

orderly είπε...

Προς τους επώνυμους επικριτές μου,

Δε μπορώ να καταλάβω από πού ξεκινάει το κόλλημά σας, να αλλάζετε το…γένος ΣΤΟΝ ΕΣΝΕ (Εθνικός Σύνδεσμος Νοσηλευτών Ελλάδας).
Άλλο Ο ΕΣΝΕ άλλο Η ΕΝΕ. Αλήθεια, προς τι αυτή η επιμονή?
Και μήπως μπερδεύετε τις εκλογές ΣΤΟΝ ΕΣΝΕ με αυτές ΤΗΣ ΕΝΕ και για αυτό απείχατε? Χε!
Παρενθετικά, η.... «ζέστη» φταίει για τις πυρκαγιές….? Και αν επρόκειτο για τη ζέστη, προς πού η διαμαρτυρία σας? Στον καιρό διαμαρτυρηθήκατε? Μήπως γέρνετε προς τα "δεξιά" αγαπητοί "ακομμάτιστοι" μελλοντικοί μου συνάδερφοι?
ΟΥΔΕΠΟΤΕ αναφέρατε την αντίθεσή και την αποχή σας από τις εκλογές της ΕΝΕ, παρά στις 2 τα ξημερώματα της 30ης Ιουνίου. Και αυτό για μένα δεν είναι τυχαίο. Εκείνη την ώρα συλλυπηθήκατε τον ΕΣΝΕ-ΑΕΙ...?
Οι «δίαυλοι» επικοινωνίας σας πάνε μονόπατα προς ΕΣΝΕ μεριά, και αυτό φαίνεται ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΣΝΕ, τον οποίο διατηρείτε στο απυρόβλητο ΚΑΙ ΕΝΩ ΤΟ ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΘΥΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΥΛΑ ΜΕΣΑ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΤΕ..
Πράγματι, αυτή που επώνυμα σας στηρίζει είναι εκείνη που σας κάλεσε ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ.
Την βολεύει, βλέπετε, η παγίωση της σημερινής κατάστασης ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ και υπέρ του ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΦΩΛΙΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΕΣΝΕ-ΑΕΙ.
Θα έρθει και η ώρα μου να μιλήσω επώνυμα…. Και προσέξτε μη γίνει (και) ΕΝΤΟΣ της ΕΕΝΑΤ...