Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2007

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ 2

Για ακόμη μια φορά , η Ε.Ε.Ν.Α.Τ θα επαναλάβει το αίτημα προς τους Υπουργούς Παιδείας και Υγείας για την άμεση ενεργοποίηση του Σχολικού Νοσηλευτή .
Σημερινή είδηση απο την τηλεόραση του ΣΚΑΪ
''Δέκα ενήλικες και παιδιά, αθίγγανοι, βρέθηκαν θετικοί στο μικρόβιο της φυματίωσης σε δημοτικά σχολεία του Χαλανδρίου.Συγκεκριμένα,όπως προέκυψε από ελέγχους της διεύθυνσης υγείας της Νομαρχίας Αθηνών τα κρούσματα παρουσιάσθηκαν στο 4ο, στο 7ο και στο 8ο δημοτικό σχολείο Χαλανδρίου. Ήδη, δύο από τα παιδιά που διαγνώσθηκε πως έχουν προσβληθεί από φυματίωση νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Παίδων, ενώ τρεις ενήλικες στο Σωτηρία.''
Η Δημόσια Υγεία , είναι δικαίωμα όλων των πολιτών και ο Νοσηλευτής μπορεί να συμβάλλει ενεργά σε αυτό .
Οι πολίτες θα πρέπει να αντιληφθούν την αναγκαιότητα του θεσμού του Σχολικού Νοσηλευτή και θα πρέπει να συνδράμουν στον αγώνα μας για την καθιέρωση αυτού του θεσμού.
Οι Νοσηλευτές θα πρέπει να επιβάλλουν αυτόν τον θεσμό , ως επιστήμονες και ενεργοί πολίτες .
Αν η πολιτεία αρνείται να αναγνωρίσει την χρεία αυτού του θεσμού τότε θα πρέπει να την αναγκάσουμε να αναθεωρήσει και να προβεί στην άμεση υλοποίηση του.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είμαι ψυχολόγος στην ειδική αγωγή. Εκτιμώ ότι με τη νέα γρίππη ο κλάδος σας πρέπει να αδράξει την ευκαιρία να πιέσει για θέσεις σχολικών νοσηλευτών.

eirini είπε...

Εργαζομαι ως σχολικη νοσηλευτρια σε ιδωτικο σχολειο και ειλικρινα εχω απηυδισει οσον αφορα το μισθολογιο στο οποιο ανηκω!Στην ουσια δεν με καλθπτει μια συγκεκριμμενη συλλογικη συμβαση, οποτε δεν εχω στανταρ μισθο!θεωρω οτι πρεπει να ιδρυθει σωματειο σχολικων νοσηλευτων.οποιος ενδιαφερεται ασ μου στειλει για να δουμε πωσ υα ενεργησουμε.

Ανώνυμος είπε...

Ο κλάδος της σχολικού νοσηλευτή πρέπει να μπει πιο δυναμικά και να διεκδικήσει θέσεις σε όλα τα σχολεία!Είναι πιο απαραίτητο από άλλα μαθήματα!
Συμφωνώ στην ίδρυση σωματείου!

Ανώνυμος είπε...

Είμαι σχολική νοσηλεύτρια εδώ και ένα χρόνο .Υπηρετώ σε ειδικό σχολείο της περιφέρειας.Αν και είμαστε λίγοι μπορούμε να οργανωθούμε.Ας επικοινωνήσουμε μεσώ του ΒLOg για να μπορέσουμε να συσπειρωθούμε και να ανταποκριθούμε τόσο στις ανάγκές των μαθητών μας όσο και στα δικά μας προβλήματα

Ανώνυμος είπε...

Να υποθέσω πως οι θέσεις ως σχολική νοσηλεύτρια είναι πολύ περιορισμένες και χρειάζεται και γνωριμίες??