Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28/11/2008



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28/11/2008

Εκφράζουμε την οργή μας για τον χθεσινό ξυλοδαρμό που υπέστησαν νοσηλευτές αλλά και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία έξω απο το Υπουργείο Υγείας και δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας σε όλους εκείνους που εδώ και καιρό αγωνίζονται για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας στα Δημόσια Νοσοκομεία .
Διαμαρτυρόμαστε δε εντόνως προς τον Υπουργό Υγείας που με την χθεσινή του στάση διαψεύδει τα όσα θριαμβευτικά είχε ανακοινώσει στο συνέδριο της ΕΝΕ αλλά και στις κατά καιρούς δηλώσεις του σχετικά με τον Νοσηλευτικό Κλάδο.
Τέτοιες ακραίες συμπεριφορές κύριε Αβραμόπουλε , απλώς δείχνουν πως όχι μόνο δεν αντιλαμβάνεστε την δυσχερή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι Νοσηλευτές τα τελευταία χρόνια αλλά σαφώς καταδεικνύουν πως η απόλυτη ευθύνη για τις εξοντωτικές και μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας στις οποίες ο Νοσηλευτικός Κόσμος καλείται να παρέχει τις υπηρεσίες του είναι δικές σας.
Καλούμε τους Νοσηλευτές να εντείνουν και να συνεχίσουν τον ωραίο και δίκαιο αγώνα τους , δηλώνουμε πως θα είμαστε μαζί τους σε κάθε τους βήμα και ζητάμε απο την ελληνική κοινωνία να σταθεί στο πλάϊ τους για μια καλύτερη Δημόσια Υγεία.

Γραφείο Τύπου ΕΕΝΑΤ

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 1/11/2008

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Τ.Ε.Ι. ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΣΥΓΧΑΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ Τ.Ε.Ι. ΠΟΥ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΟΥΝ ΤΑ Τ.Ε.Ι. ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΟΥΣ .
ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΕΝΑΤ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΟΙΤΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ Τ.Ε.Ι. ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ , ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ , ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΤΩΝ Τ.Ε.Ι. ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ .
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ , ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ,ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ Τ.Ε.Ι. ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Ε.Ν.Α.Τ.