Πέμπτη 21 Αυγούστου 2008

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2008

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ Η ΕΝΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΩΝ

Για ακόμη μια φορά το Επαγγελματικό μας όργανο ( Ε.Ν.Ε.) δείχνει ερασιτεχνισμό και προχειρότητα, προβαίνοντας σε ένα ακόμη ατόπημα .
Με λύπη μας, διαβάσαμε την πρόταση της ΕΝΕ, περί συστήματος αναπλήρωσης Νοσηλευτριών κατά την περίοδο, που τελούν σε άδεια μητρότητας.
Προτείνουν λοιπόν οι συνάδελφοι και εκπρόσωποί μας, την αναπλήρωση των «κενών» θέσεων, που προκύπτουν μετά την αδειοδότηση Νοσηλευτριών με άδεια μητρότητας κ.λ.π., με Νοσηλευτές υπο το καθεστώς της « Σύμβασης ορισμένου χρόνου» .
Πρόκειται για μια πρόταση, που απεμπολεί και πλήτει καίρια το υπέρτατο δικαίωμα της σταθερής εργασίας.
Δημιουργεί συνθήκες «εργασιακής σκλαβιάς» και ωθεί νέους συναδελφούς στην «αγκαλιά» πολιτικών γραφείων για μια προσωρινή θέση εργασίας .
Αντί η ΕΝΕ, συσπειρώνοντας τον Νοσηλευτικό κόσμο , να διεκδικήσει δυναμικά προσλήψεις και νέες θέσεις εργασίας , κάνει οτι μπορεί για να υπονομεύσει το εγασιακό μέλλον χιλιάδων νέων συναδέλφων και να επαναφέρει το «ρουσφέτι» στην καθημερινότητα του επιστήμονα Νοσηλευτή.
Μας προκαλεί εντύπωση δε και πολλές απορίες η προσφάτως ανακοινωθείσα πρόταση της ΕΝΕ ως προς το εξής :
Με ποιο γνώμονα και με ποια κριτήρια κατέθεσαν αυτή τους την πρόταση στο Υπουργείο . Ποιούς σκεφτόταν όταν συνέτασαν αυτήν την πρόταση ;
Θα πρέπει οι συνάδελφοι του Δ.Σ. της ΕΝΕ να αντιληφθούν, γρήγορα, πως με αυτή τους την πρόταση, οχι μόνο, δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα του κλάδου , οχι μόνο, δεν λύνουν το πρόβλημα των ελλείψεων Νοσηλευτικού προσωπικού στα Δημόσια Νοσοκομεία αλλά :

1. Υπονομεύουν το εργασιακό μέλλον των νέων Νοσηλευτών
2. Επιτείνουν το πρόβλημα της τεράστιας έλλειψης Νοσηλευτών στα Δημόσια Νοσοκομεία και στις υπόλοιπες Δημοσιες υπηρεσίες υγείας
3. Θέτουν στο στόχαστρο την Νοσηλεύτρια μητέρα

Αγαπητοί συνάδελφοι του Δ.Σ. της ΕΝΕ θα πρέπει, άμεσα, να αποσύρετε την πρόταση σας γιατί εκθέτει ανεπανόρθωτα την ΕΝΕ και τον Νοσηλευτικό κλάδο .
Η μόνη λύση στα προβλήματα που «υποτίθεται», οτι λύνει η πρόταση σας αυτή είναι νέες προσλήψεις και μόνο, ούτε «αναπληρωτές» Νοσηλευτές, ούτε stage.
Σας καλούμε δε, οχι μόνο, να αποσύρετε την πρόταση σας αυτή αλλά να καταδικάσετε και την πρακτική των stage, που αποτελούν μηχανές εργασιακής εκμετάλλευσης και πολύτιμα εργαλεία των πάσης φύσεως «ρουσφετολόγων».
Η Ε.Ε.Ν.Α.Τ. αντιτίθεται σε ανάλογες πρακτικές , πρωτοβουλίες και προτάσεις ,όμοιες με την πρόταση της ΕΝΕ που ναρκοθετούν το μέλλον των Νοσηλευτών και της Νοσηλευτικής.
Σύσωμη η νοσηλευτική κοινότητα θα πρέπει να παλεύει για το δικαίωμα της σταθερής εργασίας, για νεες προσλήψεις και για την κατάργηση πρακτικών όπως αυτό του stage και των συμβάσεων ορισμένου χρόνου που δεν κάνει τίποτε άλλο απο το , να «αιχμαλωτίζει» εργασιακά νέους συναδέλφους μας.

Γραφείο Τύπου Ε.Ε.Ν.Α.Τ.

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ενημερώνουμε , όλους αυτούς , που ενδιαφέρθηκαν «όψιμα» για την ΕΕΝΑΤ και την δράση της , οτι δεν θα κάνουμε βήμα πίσω απο τους στόχους μας και απο τις θέσεις μας.
Καταλαβαίνουμε , οτι ενόχλησε και ενοχλεί συγκεκρμένους κύκλους, η παρουσία μας στα νοσηλευτικά πράγματα, δεν μπορούμε όμως να καταλάβουμε γιατί φοβίζει τους ίδιους κύκλους μια πρωτοβουλία νέων νοσηλευτών και έχουν επιδοθεί σε μικροπολιτικά παιχνιδάκια .
Εμείς ξέρουμε , απο αυτά που μας έμαθε, στο σχολείο, η δασκάλα , οτι φοβάται εκείνος που έχει πραγματικά λόγους να φοβάται.
Η ΕΕΝΑΤ δεν πρόκειται να «ασχοληθεί» με όσους προσφέρουν πράγματα και αγωνίζονται για την Νοσηλευτική , τουναντίον, θα τους στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις .
Εκείνους όμως, που καπηλεύτηκαν και καπηλεύονται πράγματα, στο όνομα της Νοσηλευτικής και των Νοσηλευτών, προς ίδιον όφελος , δεν θα τους αφήσουμε σε «χλωρό κλαρί».
Ούτε βήμα πίσω λοιπόν , μόνο μπροστά και δυναμικά , με πίστή και αποφασιστικότητα για τους Νοσηλευτές και την Νοσηλευτική.

ΕΕΝΑΤ

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2008

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Επειδή τον τελευταίο καιρό δεχόμαστε ερωτήσεις απο πάρα πολλούς νέους συναδέλφους αλλά και φοιτητές για τον τρόπο εγγραφής τους στην ΕΕΝΑΤ σας ενημερώνουμε , πως όσοι ενδιαφέρεστε να εγγραφείτε , μπορείτε να στέλνετε το αίτημα σας μέσω e-mail στο eenat.grammateia@ontelecoms.gr με το ονοματεπώνυμο σας και το τηλέφωνο σας και θα επικοινωνούμε εμείς μαζί σας για τις διαδικασίες της εγγραφής.

Γραμματεία ΕΕΝΑΤ