Τρίτη 27 Μαΐου 2008

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΠΡΟΣ: Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
ΑΔΕΔΥ
ΠΟΕΔΗΝ
Σωματεία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία
Μ.Μ.Ε.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Προσέξτε με ποιο τρόπο οι κύριοι και κυρίες της ηγεσίας της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας, ιδιοποιούνται τα χρήματα που δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο για επιμόρφωση και κατάρτιση των εργαζομένων.
Η κα Αλμπάνη Ελένη, Οργανωτική Γραμματέας της ΕΝΕ και Ταμίας του 6ου Περιφερειακού Τμήματος της ΕΝΕ, ανέλαβε επιστημονικά υπεύθυνη της ενέργειας κατάρτισης με τίτλο: ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΓΝΠ «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ». Στο νοσοκομείο μας λειτουργεί το συγκεκριμένο κέντρο εδώ και πολλά χρόνια στο οποίο διευθυντής είναι ψυχίατρος. Ο εν λόγω ψυχίατρος όταν πληροφορήθηκε την ύπαρξη του προγράμματος ζήτησε εγγράφως από την διοίκηση του νοσοκομείου, να του ανατεθεί η επιστημονική ευθύνη επειδή θεωρούσε πως είναι ο αρμοδιότερος να διδάξει τους επαγγελματίες υγείας για τον τρόπο λειτουργίας του συγκεκριμένου κέντρου. Η διοίκηση του αρνήθηκε και ανέθεσε να το υλοποιήσει η κα Αλμπάνη η οποία είναι νοσηλεύτρια στο παιδιατρικό νοσοκομείο Καραμανδάνειο!!!!!
Η εν λόγω κυρία λοιπόν αλλάζει το ωρολόγιο πρόγραμμα και τοποθετεί άλλους εκπαιδευτές από τους αρχικούς, οι οποίοι δεν έχουν σχέση με την ψυχιατρική μεταρρύθμιση ή την λειτουργία κέντρου ψυχικής υγείας, εκτός 2-3 περιπτώσεων.
Έβαλε λοιπόν με την σύμφωνη γνώμη τους φυσικά τους κάτωθι:
1. την Πέμπτη 08-05-2008 και ώρα 09:00-15:00, τον κο Σκουτέλη Δημήτριο, Πρόεδρο της ΕΝΕ, για να διδάξει το μάθημα: «Πρακτική άσκηση. Κοινοτική εργασία για τους ενοίκους-για την μονάδα-διασυνδετική εργασία με άλλες υπηρεσίες της κοινότητας και του ΤοΨΥ-Εκπαίδευση ασθενών σε δεξιότητες». Προφανώς ως τον ποιο κατάλληλο και εξειδικευμένο για το συγκεκριμένο μάθημα. Όμως ο κος Σκουτέλης δεν εμφανίζεται στην Πάτρα την συγκεκριμένη ημερομηνία και ούτε αντικαθίσταται από τον αναπληρωτή του. Οι υπογραφές στο παρουσιολόγιο πέφτουν κανονικά και φυσικά περιμένει να πληρωθεί.
2. την Τετάρτη 07-05-2008 και ώρα 15:00-21:00, τον κο Δάγλα Αριστείδη, Γενικό Γραμματέα της ΕΝΕ, για να διδάξει το μάθημα: «Πρακτική άσκηση. Κοινωνικά προνοιακά ζητήματα-επαφή και συνεργασία με οικογένειες-αναζήτηση οικογενειακού περιβάλλοντος ασθενών ή άλλων υποστηρικτικών συστημάτων». Προφανώς επειδή το κατέχει το συγκεκριμένο αντικείμενο. Όμως ο κος Δάγλας δεν εμφανίζεται στην Πάτρα την συγκεκριμένη ημερομηνία και ούτε αντικαθίσταται από τον αναπληρωτή του. Οι υπογραφές στο παρουσιολόγιο πέφτουν κανονικά και φυσικά περιμένει να πληρωθεί.
3. την Τετάρτη 30-04-2008 και ώρα 09:00-15:00 και την Τετάρτη 14-05-2008 και ώρα 15:00-21:00, τον κο Ορφανό Νικόλαο, Αντιπρόεδρο της ΕΝΕ, για να διδάξει το μάθημα: «Πρακτική άσκηση. Η αξιολόγηση της λειτουργίας της μονάδας από την ίδια την πολυκλαδική θεραπευτική ομάδα – Θεραπευτική ομαδική επικοινωνία». Προφανώς επειδή τα γνωρίζει άριστα. Όμως ο κος Ορφανός δεν εμφανίζεται στην Πάτρα τις συγκεκριμένες ημερομηνίες και ούτε αντικαθίσταται από τον αναπληρωτή του. Μάλιστα στις 14-05-2008 βρισκόταν στη Λευκάδα στο Συνέδριο της ΕΝΕ. Η τύχη του όμως δούλευε. Οι υπογραφές στο παρουσιολόγιο πέφτουν κανονικά και φυσικά περιμένει να πληρωθεί.
4. τον κο Αρβανίτη Γεώργιο, Γραμματέα του 6ου ΠΤ της ΕΝΕ και τον κο Μαρνέρα Χρήστο, μέλος του 6ου ΠΤ της ΕΝΕ, σε διάφορες μέρες και με διάφορη θεματολογία (τεχνικές λήψης ψυχοφαρμάκων, καθήλωση βίαιου και επιθετικού ασθενούς, κλπ) εντελώς άσχετη με το αντικείμενο που οι ίδιοι γνωρίζουν αφού εργάζονται σε Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Τελευταίως ο κος Αρβανίτης αποσπάστηκε στην ΕΝΕ από το νοσοκομείο του, . Οι συγκεκριμένοι μαζί με την κα Αλμπάνη μοίραζαν τις μέρες έτσι ώστε να μην εμφανίζονται όλοι στην πρακτική άσκηση, ως όφειλαν, αλλά υπόγραφαν κανονικά για όλες τις μέρες. Μάλιστα στις 13-05-2008 ο κος Αρβανίτης βρισκόταν στην Λευκάδα στο συνέδριο της ΕΝΕ και όχι στην Πάτρα όπως θα έπρεπε για να διδάξει. Φυσικά οι υπογραφές μπήκαν και περιμένουν να πληρωθούν.
5. Διάφοροι άλλοι εκπαιδευτές από διάφορα μέρη της Ελλάδας, με εξωτικές ειδικότητες (οικονομολόγος κλπ), οι οποίοι δεν ήλθαν ποτέ να κάνουν μάθημα και ούτε αναπληρώθηκαν, όμως τα χρήματα θα πέσουν κανονικά. Σε ποιών τις τσέπες όμως; Αρκετοί από αυτούς ούτε κάν ήξεραν ότι μετέχουν σε πρόγραμμα και φυσικά δεν έχουν υπογράψει ποτέ και σε κανένα χαρτί!!
Το απύθμενο θράσος και η υποκρισία τους όμως δεν τους εμποδίζει να γράφουν στις ανακοινώσεις τους: «ο Υπουργός τόνισε τη μεγάλη σημασία που αποδίδει στην ΕΝΕ ως του επισήμου εκπροσώπου των νοσηλευτών στην εν γένει άσκηση της νοσηλευτικής επιστήμης στη χώρα και επισήμανε το σημαντικό ρόλο που περιμένει να διαδραματίσει ως σύμβουλος της Πολιτείας σε θέματα υγείας. Ακολούθως, επιβράβευσε τη συνέχεια και τη συνέπεια με την οποία εφαρμόζει τη θεσμική της αποστολή και επισήμανε την ουσιαστική ενεργοποίησή της, στο μείζον και κεφαλαιώδες ζήτημα της διαρκούς επιμόρφωσης και εκπαίδευσης των νοσηλευτών». Αυτούς επιβραβεύσατε κύριε Υπουργέ; Αν δεν τους ξέρετε, καιρός να τους μάθετε. Αν παρόλα αυτά, αυτούς θέλετε κύριε Υπουργέ για συμβουλάτορες τότε να τους χαίρεστε και να καμαρώνετε μαζί τους.
Το γεγονός πως είμαστε εργαζόμενοι στο νοσοκομείο και άρα εξαρτώμαστε άμεσα από την πιθανή αντεκδίκηση της διοίκησης και ιδιαίτερα της νοσηλευτικής διεύθυνσης η οποία συνέβαλλε στο στήσιμο του προγράμματος, δεν μας επιτρέπει να βγούμε ανοιχτά για να υποστηρίξουμε όλα αυτά τα απίθανα που συμβαίνουν πάνω στις πλάτες μας, με την ανοχή κάποιων.
Όλα αυτά κυκλοφορούν στην μικρή κοινωνία του νοσοκομείου μας και μας αναγκάζουν να προσφύγουμε σε σας, που αν τα ερευνήσετε, είμαστε σίγουροι πως θα βρείτε πολύ περισσότερα για την εν λόγω ενέργεια κατάρτισης. Γρήγορα όμως πριν «εξαφανιστούν» τα στοιχεία.
Θα τολμήσετε;


ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Πέμπτη 22 Μαΐου 2008

ΕΧΟΥΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΕΛΙΚΑ

ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ...................!!!!!!!!!!
ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ................!!!!!!!!
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ
ΤΕΛΙΚΑ Η ΕΝΕ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ ΑΦΩΝΟΥΣ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ
www.kagiafas.gr

Τετάρτη 21 Μαΐου 2008

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

1. Το Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης ζητά: Νοσηλευτές, Γενικών Καθηκόντων . Πληροφορίες Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 – 16:00 στα τηλέφωνα 210 7221707, 210 7221520, M. Παπαδά. hcipc@otenet.gr



2. ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ ΖΗΤΕΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ:
1. ΠΤΥΧΙΟ ΤΕΙ - ΑΕΙ
2 ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ :
1. ΜΕΣΩ ΦΑΞ ΣΤΟ 210 6670139
2. ΜΕΣΩ E MAIL ΣΤΟ personnel@filoktitis.com.gr



3. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ ΓΙΑ ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ : Τίτλός Νοσηλευτικής ΤΕΙ-ΑΕΙ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Αποστολή Βιογραφικών στο email: elpapa@orthobiotiki.com ή με ΦΑΞ. 210-6813995 Υπ' 'οψιν κα Παπαχαραλάμπους ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : 210-3230000


4. ΤΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ''ΣΩΤΗΡ''- ΚΛΙΝΙΚΗ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ Α.Ε. ΖΗΤΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ 210 2826003

5. Η ΜΟΝΑΔΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ''ΝΕΑ ΘΑΛΠΗ'' ΖΗΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ 1.ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ/Ο .
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ
  • ΠΤΥΧΙΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΕΙ-ΑΕΙ
  • ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΗ ΘΕΣΗ
  • ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ
  • ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΤΗΤΑ , ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΥΨΗΛΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

2. ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ

  • ΠΤΥΧΙΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΕΙ

Αποστολή Βιογραφικών

ΦΑΞ : 210 8142557

e -mail : info@neathalpi.gr

Τετάρτη 14 Μαΐου 2008

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΕΝΑΤ ΣΤΟ 35ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΣΝΕ

Η ομιλία του Προέδρου της ΕΕΝΑΤ στο 35ο ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ του ΕΣΝΕ

Αξιότιμη Κυρία Πρόεδρε του ΕΣΝΕ , αξιότιμες κυρίες και κύριοι της οργανωτικής επιτροπής , αγαπητοί σύνεδροι .

Σήμερα πραγματικά είχα σχεδιάσει να πω άλλα πράγματα αλλά δυστυχώς οι εξελίξεις με ανάγκασαν να αλλάξω το περιεχόμενο της σημερινής μου ομιλίας .

Όποιος σήμερα ισχυριστεί ότι το κλίμα στην Νοσηλευτική κοινότητα δεν είναι πολεμικό δεν μπορεί παρά να εθελοτυφλεί μπροστά σε μια πάρα πολύ δυσάρεστη πραγματικότητα , η οποία αν δεν ελεγχθεί άμεσα θα εξελιχθεί σε λίαν επικίνδυνη κατάσταση .

Ποιος όμως ευθύνεται για τα όσα σπαράσσουν στην κυριολεξία τον κλάδο και την επιστήμη μας .

Εμείς σαν Ελληνική Ένωση Νοσηλευτών Αποφοίτων Τ.Ε.Ι. έχουμε την απάντηση.

Όταν δεν μπορείς να πείσεις με το έργο σου και την στάση σου, τότε διαλέγεις τον δρόμο της απαξίωσης, της απειλής , του διχασμού και της υπονόμευσης .

Αυτόν τον δρόμο δυστυχώς επέλεξαν τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΝΕ , προσπάθησαν τα 5 χρόνια αδράνειας και την ολοφάνερη πλέον ανεπάρκεια τους και αδυναμία τους να την καλύψουν με απειλές προς τον Νοσηλευτικό κόσμο για πειθαρχικά όργανα και αφαίρεση αδειών ασκήσεως επαγγέλματος . Απαξίωσαν δίχως καμία αιδώ την Νοσηλευτική ιστορία και την προσφορά 84 χρόνων του ΕΣΝΕ και σκεπτόμενοι αποκλειστικά και μόνο την δική τους βραχυπρόθεσμη επιβίωση επέλεξαν τον διχασμό του Νοσηλευτικού κόσμου και τρανή απόδειξη της διχαστικής πολιτικής που επέλεξαν να ακολουθήσουν δεν είναι άλλη από την επιλογή τους να στήσουν , εκδικητικά και αλήθεια ποιόν εκδικούνται, το δικό τους συνέδριο απέναντι στο Συνέδριο του Ιστορικού ΕΣΝΕ.

Αυτά είναι όμως απλά δείγματα γραφής για το τι μέλλει γενέσθαι , η πραγματική απειλή είναι άλλη .

Επιχειρείται εδώ και καιρό μεθοδικά και οργανωμένα μια άνευ προηγουμένου επίθεση στα Τ.Ε.Ι. Νοσηλευτικής της χώρας . Είναι ευρέως γνωστό πως το πανεπιστημιακό ιατροκεντρικό κατεστημένο προσπαθεί με νύχια και δόντια να θέσει υπο τον πλήρη έλεγχο του, για τους δικούς του καθαρά ιδιοτελής λόγους μη δίνοντας δεκάρα, πιστέψτε με, για την Νοσηλευτική και τους Νοσηλευτές , προσπαθεί επαναλαμβάνω να πάρει στα χέρια του την Νοσηλευτική Εκπαίδευση και το κάνει απαξιώνοντας συστηματικά το ακαδημαϊκό επίπεδο των Τ.Ε.Ι., των φοιτητών , των καθηγητών και των αποφοίτων του . Αμφισβητώντας ευθέως το Εκπαιδευτικό , Επιστημονικό και Ερευνητικό έργο των Τ.Ε.Ι. Αδιάψευστος μάρτυρας των όσων λέγω είναι η πρόσφατη απάντηση τοποθέτηση του κυρίου Μπαλτόπουλου Προέδρου του Πανεπιστημιακού Τμήματος Νοσηλευτικής Αθηνών που δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της η ΕΝΕ .

Δεν πιστεύαμε όμως ποτέ, πως αυτό το ιατροκεντρικό πανεπιστημιακό κατεστημένο θα έβρισκε ως συμμάχους δικούς μας ανθρώπους .

Πρωτεργάτης σε αυτήν την ανίερη συμμαχία αναδεικνύεται η ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ και η ΕΝΕ που δεν μπορεί παρά να προσυπογράφει τις θέσεις της ΠΑΣΥΝΟ καθώς ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ είναι ο κύριος Δάγλας ο οποίος ω της συμπτώσεως είναι και Ο γ.γ. της ΕΝΕ και από την άλλη μεριά άλλη μια σύμπτωση ο Κος Σκουτέλης εκτός από πρόεδρος της ΕΝΕ είναι και αναπληρωτής γ.γ. της ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ.

Πλανήτης ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ο πλανήτης των συμπτώσεων .

Προ 2 εβδομάδων δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της η ΠΑΣΥΝΟ την θέση της για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση ένα επικίνδυνο μόρφωμα καθαρό προϊόν της Πανεπιστημιακής μανίας που κατέβαλλε τα μέλη της ΠΑΣΥΝΟ και κατ’ επέκτασιν της ΕΝΕ . Σε αυτό το επιπόλαιο και δίχως καμία βάση κείμενο ζητούν ανάμεσα στα άλλα την πλήρη κατάργηση των Τ.Ε.Ι. και την δημιουργία αντίστοιχων Πανεπιστημιακών Τμημάτων . Ζητούν την κατάργηση των Τ.Ε.Ι. την ώρα που το υπουργείο επίσημα ξεκαθάρισε στην ΕΝΕ ότι τα Τ.Ε.Ι. Νοσηλευτικής δεν μπορούν καταργηθούν με βάση το Νόμο και ρωτώ ο Κος Δάγλας κάτοχος της διπλής ιδιότητας του Γ.Γ. της ΕΝΕ και του Προέδρου της ΠΑΣΥΝΟ δεν γνώριζε την απάντηση του ΥΠΕΠΘ ; Σας το λέω λοιπόν ξεκάθαρα πως το γνώριζε . Εύλογα λοιπόν διερωτάται κανείς αφού το γνώριζε γιατί εμμένει στην κατάργηση των Τ.Ε.Ι.

Σας είπα αγαπητοί συνάδελφοι πως η Ελληνική Ένωση Νοσηλευτών Αποφοίτων Τ.Ε.Ι. έχει τις απαντήσεις

Εμμένουν λοιπόν διότι προσανατολίζονται ξεκάθαρα στην παράλληλη λειτουργία των 8 Τμημάτων Τ.Ε.Ι. Νοσηλευτικής και 8 αντίστοιχων Πανεπιστημιακών Τμημάτων . Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουμε τα Πανεπιστήμια Κρήτης ,Αλεξανδρούπολης , Ιωαννίνων , Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας έχουν ήδη καταθέσει αιτήσεις για την δημιουργία Πανεπιστημιακών Τμημάτων Νοσηλευτικής.

Και απευθύνομαι στους συναδέλφους Νοσηλευτές αποφοίτους των Τ.Ε.Ι. και στους φοιτητές των Τ.Ε.Ι. αντιλαμβάνεστε κυρίες και κύριοι συνάδελφοι τι σημαίνει αυτό για το πτυχίο σας ; Αντιλαμβάνεστε σε τι ατραπούς μας οδηγεί η επιπολαιότητα αυτών των κυρίων ; Βλέπετε ποιο είναι το μέλλον που σχεδιάζουν για τα Τ.Ε.Ι. νοσηλευτικής, τους αποφοίτους, τους φοιτητές και τους καθηγητές των Τ.Ε.Ι. ;

Απαντούμε λοιπόν σε όλους εκείνους που βιάστηκαν να μας κατηγορήσουν ως διασπαστές , όταν ανακοινώναμε την ίδρυση της ΕΕΝΑΤ σε τούτο εδώ το Συνέδριο πέρυσι πως αυτά προβλέπαμε κύριοι πως θα προέλθουν από την δράση της ΕΝΕ και της ΠΑΣΥΝΟ και είπαμε να δώσουμε φωνή στα Τ.Ε.Ι. μια φωνή δυνατή και καθαρή μια φωνή που θα προασπίζεται την αξία του πτυχίου μας μια φωνή που δεν θα επιτρέψει σε κανένα να παίζει σαν να πρόκειται για βόλους με το μέλλον μας και θα ήθελα εδώ από βήματος να ευχαριστήσω τα 1724 μέλη μας που μας στηρίζουν δυναμικά και μας δίνουν κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας.

Η Ελληνική Ένωση Νοσηλευτών Αποφοίτων Τ.Ε.Ι. μετά και τις τελευταίες άστοχες ενέργειες της Ε.Ν.Ε και της ΠΑΣΥΝΟ , τις προκλητικές δηλώσεις για τα Τ.Ε.Ι. του κυρίου Μπαλτόπουλου ( Προέδρου Τμήματος Νοσηλευτικής Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών) και την απάντηση του Υπουργείου Παιδείας προς την Ε.Ν.Ε. σε αναφορά με την Νοσηλευτική Εκπαίδευση όφειλε να καταθέσει τις θέσεις και τις απόψεις της για την Νοσηλευτική Εκπαίδευση.

Σύμφωνα λοιπόν με τον νέο εκπαιδευτικό νόμο η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση χωρίζεται σε 2 παράλληλους τομείς ήτοι τα Πανεπιστήμια και τα Α.Τ.Ε.Ι.

Τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις επιλογής μελών ΔΕΠ και ΕΠ και για τους 2 τομείς είναι ακριβώς τα ίδια.

Τα Α.Τ.Ε.Ι. και τα Πανεπιστήμια μπορούν ισότιμα και αυτόνομα να διεξαγάγουν έρευνα και Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών σύμφωνα με την πρόσφατη ρύθμιση του Υπουργείου Παιδείας .

Η αξιολόγηση των Α.Τ.Ε.Ι. και των Πανεπιστημίων γίνεται με τα ίδια κριτήρια και προϋποθέσεις .

Οι απόφοιτοι των Α.Τ.Ε.Ι. και των Πανεπιστημίων μπορούν ισότιμα να συμμετάσχουν στην έρευνα και σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών.

Τα Πανεπιστήμια ήταν εκείνα που αντέδρασαν με σφοδρότητα στην αξιολόγηση των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και αναρωτιέται κανείς γιατί.

Προτείνουμε λοιπόν την αναβάθμιση των Τμημάτων Α.Τ.Ε.Ι. Νοσηλευτικής και την πλήρη ισοτίμηση τους , χωρίς περίπλοκες διαδικασίες, με τα ήδη υπάρχοντα Πανεπιστημιακά Τμήματα Νοσηλευτικής .

Την διακοπή ιδρύσεως καινούριων Πανεπιστημιακών Τμημάτων Νοσηλευτικής και την κοινή αναπροσαρμογή του Προγράμματος Σπουδών στα ήδη υπάρχοντα Πανεπιστημιακά Τμήματα και Τ.Ε.Ι.

Παράλληλα την αναπροσαρμογή του εσωτερικού κανονισμού των Πανεπιστημιακών Τμημάτων και Τ.Ε.Ι. Νοσηλευτικής με την καθιέρωση άρθρου στους κανονισμούς σπουδών και λειτουργίας των Τμημάτων όπου θα επιβάλλει ως υποχρεωτική προϋπόθεση το 80% των μελών ΔΕΠ και ΕΠ να είναι Νοσηλευτές που πληρούν τις προϋποθέσεις για να διδάσκουν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση καθώς και ως υποχρεωτική την προϋπόθεση για ανάληψη καθηκόντων Προέδρου για τα Πανεπιστήμια και Προϊσταμένου για τα Α.Τ.Ε.Ι. οι υποψήφιοι να είναι αποκλειστικά και μόνον Νοσηλευτές .

Διότι θα πρέπει να το αντιληφθούν όλοι πως Νοσηλευτική εκπαίδευση δίχως Νοσηλευτές δεν νοείται.

Η Νοσηλευτική Εκπαίδευση σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά μπορεί να είναι ενιαία και το πιο σημαντικό ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΚΕΝΤΡΙΚΗ και όχι ΙΑΤΡΟΚΕΝΤΡΙΚΗ.

Καλούμε το επαγγελματικό μας όργανο που δεν είναι άλλο από την Ε.Ν.Ε. να μην κάνει σπασμωδικές και βεβιασμένες κινήσεις οι οποίες στερούν δικαιώματα και δυνατότητες εξέλιξης στους Νοσηλευτές ,που τονίζουμε σε ποσοστό 95% είναι απόφοιτοι Τ.Ε.Ι., και μετά από ωριμότητα, περίσκεψη και διάλογο με όλους τους φορείς , να αναθεωρήσει τις προτάσεις του .

Κύριοι του Δ.Σ. της ΕΝΕ αν εσείς ως κλασσικοί Νεοέλληνες θέλετε να φτύνετε εκεί που τρώγατε , εκεί που ανδρωθήκατε επιστημονικά , εμείς σαν απόφοιτοι των ΤΕΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ τιμούμε και το πτυχίο μας και τον φορέα που μας το παρείχε , θα προασπιστούμε με όλα τα μέσα και τους τρόπους και την αξία του πτυχίου μας και την ακαδημαϊκή αξία των ΤΕΙ και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να φερθεί ατιμωτικά και άνανδρα ούτε στα ΤΕΙ , ούτε στους χιλιάδες αποφοίτους τους , ούτε στη ιστορία της Νοσηλευτικής επιστήμης στην Ελλάδα που είναι γραμμένη αποκλειστικά και μόνο από τα ΤΕΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΉΣ και τους ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ τους και συγκρατείστε απ’ όλα τα παραπάνω μόνο τούτα εδώ τα λόγια , αν σήμερα η Νοσηλευτική λογίζεται ως επιστήμη στην Ελλάδα αυτό το οφείλει στα « κατωτέρου επιπέδου » κατ’ εσάς ΤΕΙ και στους « κατωτέρας και μη επιστημονικής γνώσης » κατ’ εσάς πάλι αποφοίτους των ΤΕΙ και του αγώνα που δίνουν καθημερινά στα ελληνικά Νοσοκομεία και στον στίβο της Επιστήμης .

Σε αντίθεση, λοιπόν, με τον αρχικό μας στόχο, να τους γυρίσουμε την πλάτη, απλώς , αλλάζουμε στάση και αποφασίσαμε, όχι μόνο, να μην γυρίσουμε την πλάτη αλλά να μπλεκόμαστε στα πόδια τους, συνεχώς, με σκοπό ή να τους πείσουμε ή να τους ρίξουμε κάτω και θα το κάνουμε όχι με ύπουλα και δόλια μέσα αλλά στα «ίσια» που λέει και ο λαός , έντιμα, με τις γνώσεις μας , τον ενθουσιασμό μας , τις προτάσεις μας , τις πρωτοβουλίες μας, τις δράσεις μας και την πρωτοφανή για άλλους αλλά για εμάς, αναμενόμενη, δυναμική μας που συνεχώς αυξάνεται στους κόλπους την Νοσηλευτικής σε όλα τα επίπεδα ( Πτυχιούχους και Φοιτητές).

Εμείς δεν γυρίζουμε σελίδα, πετάμε ολόκληρο το νεότευκτο βιβλίο που γράφουνε πιόνια, νεόκοποι και φαντάσματα του παρελθόντος για τη ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΑΣ και γράφουμε την πρώτη λέξη ελπίζουμε μαζί με όλους εσάς με την στήριξη των καθηγητών μας , την στήριξη του ΕΣΝΕ την στήριξη των φοιτητών και των αποφοίτων και αυτή η λέξη δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την : ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ

Ευχαριστώ πολύ.

Δευτέρα 5 Μαΐου 2008

ΠΡΟΣ ΕΝΕ

Δυστυχώς αν και σας αποστείλαμε και μέσω φαξ και ταχυδρομικώς το αίτημα μας να μας παραχωρήσετε χρόνο και βήμα στο Συνέδριο «σας» γιατί ως φαίνεται είναι δικό σας και όχι όλων των «Νοσηλευτών», δεν μας απαντήσατε , έστω και απορριπτικά, ως οφείλατε άλλωστε.
Γιατί αγαπητοί συνάδελφοι ;
Τι σας φόβισε ;
Τι δεν θέλατε να ακούσετε ;
Για να δούμε τι δεν θέλατε να ακούσετε :
Πρι απο 3 εβδομάδες ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την έρευνα και τις μεταπτυχιακές σπουδές .
Επιτέλους ένα πάγιο αίτημα των Τ.Ε.Ι. γίνεται πραγματικότητα , έστω και μετά από 25 χρόνια.
Τα Τ.Ε.Ι. θα μπορούν να οργανώσουν αυτόνομα μεταπτυχιακά προγράμματα και θα υπόκεινται στους ίδιους ακριβώς κανόνες και διατάξεις που υπόκεινται και τα Πανεπιστήμια τόσο στα ζητήματα της εκπαίδευσης όσο και στα ζητήματα της έρευνας .
Η πολιτική αυτή πρωτοβουλία ανεξάρτητα από ποιόν πολιτικό φορέα προέρχεται και ποιες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην πανεπιστημιακή « κλίκα » δείχνει και στην πράξη ποιος θα είναι ο ρόλος των Τ.Ε.Ι. στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και καταδεικνύει πως τα Τ.Ε.Ι. θα εξακολουθήσουν να έχουν αυτόνομη και ανεξάρτητη πορεία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση διεκδικώντας πλέον με αξιώσεις σημαντικό κομμάτι από την επιστημονική έρευνα και την εκπαίδευση .
Και κατά συνέπεια θέτονται τα εξής ερωτήματα :

Υπάρχει κάποιος λόγος συνάδελφοι να καταργήσουμε τα τμήματα ΤΕΙ Νοσηλευτικής και να χαρίσουμε την επιστήμη μας και το μέλλον μας σε Μπαλτόπουλους και στο ιατρικό του συνάφι ;

Υπάρχει κάποιος λόγος κύριοι της ΕΝΕ να σκύψουμε το κεφάλι και να υποταχθούμε στις προθέσεις των Πανεπιστημιακών Ιατρών που ως « κόρακες » διψούν για καθηγητικές έδρες και χρήματα για δήθεν έρευνα και δεν δίνουν δεκάρα ούτε για την Νοσηλευτική ούτε και για τους ίδιους τους Νοσηλευτές ;

Υπάρχει κάποιος λόγος κύριοι της ΕΝΕ να αποδεχθούμε ότι 30.000 συνάδελφοι μας είναι δέκτες « κατώτερης » εκπαίδευσης και είναι απόφοιτοι « υποβαθμισμένων » Σχολών ;

Υπάρχει κάποιος λόγος , τώρα , σήμερα , να μην στηρίξουμε τα ΤΕΙ και την προοπτική της αναβάθμιση τους , τώρα που αρχίζουν να γίνονται αποδεκτά ένα, ένα, αιτήματα που για τόσα χρόνια παλεύαμε όλοι μας και δίναμε αγώνες στους δρόμους , στα αμφιθέατρα και προσπαθούσαμε να πείσουμε την πολιτεία και την ελληνική κοινωνία για την επιστημονική και ακαδημαϊκή αξία των σπουδών και του πτυχίου μας ;

Υπάρχει κάποιος λόγος κύριε Σκουτέλη (Πρόεδρος της ΕΝΕ , Αναπληρωτής Γ.Γ. της ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ, απόφοιτος του ΤΕΙ Λάρισας) και κύριε Δάγλα ( Γ. Γραμματέας ΕΝΕ , Πρόεδρος της ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ ,Απόφοιτος ΤΕΙ Αθηνών και ωρομίσθιος καθηγητής στα ΤΕΙ ) να σβήσουμε με μια κίνηση το 25ετές επιστημονικό και ακαδημαϊκό έργο των Τμημάτων ΤΕΙ Νοσηλευτικής για να χαρίσουμε καθηγητικές έδρες σε Ιατρούς και να αφήσουμε στην άκρη άξιους Νοσηλευτές επιστήμονες συναδέλφους μας ;

Κύριοι του Δ.Σ. της ΕΝΕ αν εσείς ως κλασσικοί Νεοέλληνες θέλετε να φτύνετε εκεί που τρώγατε , εκεί που ανδρωθήκατε επιστημονικά , εμείς σαν απόφοιτοι των ΤΕΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ τιμούμε και το πτυχίο μας και τον φορέα που μας το παρείχε , θα προασπιστούμε με όλα τα μέσα και τους τρόπους και την αξία του πτυχίου μας και την ακαδημαϊκή αξία των ΤΕΙ και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να φερθεί ατιμωτικά και άνανδρα ούτε στα ΤΕΙ , ούτε στους χιλιάδες αποφοίτους τους , ούτε στη ιστορία της Νοσηλευτικής επιστήμης στην Ελλάδα που είναι γραμμένη αποκλειστικά και μόνο από τα ΤΕΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΉΣ και τους ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ τους και συγκρατείστε απ’ όλα τα παραπάνω μόνο τούτα εδώ τα λόγια , αν σήμερα η Νοσηλευτική λογίζεται ως επιστήμη στην Ελλάδα αυτό το οφείλει στα « κατωτέρου επιπέδου » κατ’ εσάς ΤΕΙ και στους « κατωτέρας και μη επιστημονικής γνώσης » κατ’ εσάς πάλι αποφοίτους των ΤΕΙ και του αγώνα που δίνουν καθημερινά στα ελληνικά Νοσοκομεία και στον στίβο της Επιστήμης .

Με « Συναδελφικούς » Χαιρετισμούς

Ελληνική Ένωση Νοσηλευτών Αποφοίτων Τ.Ε.Ι.

ΡΑΠΙΣΜΑ ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ

Την ώρα που ΕΝΕ -ΠΑΣΥΝΟ και το Πανεπιστημιακό κατεστημένο προσπαθούν να βρουν τρόπους να υπονομεύσουν τα ΤΕΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ και να πετάξουν στον Καιάδα τα πτυχία χιλιάδων ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ Τ.Ε. έρχεται ο Υπουργός Παιδείας ,της Κυβέρνησης που τους ΔΙΟΡΙΣΕ(για να μην ξεχνιόμαστε) και τους δίνει ένα ηχηρότατο ράπισμα δια του Τύπου. Ακολουθεί :

ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΕΘΝΟΣ» ΣΤΙΣ 4/5/08
ΑΠΟ ΣΥΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΥΡΥΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Θα εξομοιωθούν ΤΕΙ - ΑΕΙ μέσα στο '08
Το «ξήλωμα» ολόκληρης της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων (ΚΕΕ) και πολλαπλάσιο αριθμό θεμάτων, που θα μπουν φέτος στην κληρωτίδα των Πανελλαδικών, ανακοινώνει ο υπουργός Παιδείας
Συνέντευξη με τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, Υπουργό ΠαιδείαςΤο «ξήλωμα» ολόκληρης της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων (ΚΕΕ) και πολλαπλάσιο αριθμό θεμάτων, που θα μπουν φέτος στην κληρωτίδα των Πανελλαδικών, ανακοινώνει ο υπουργός Παιδείας, Ευριπίδης Στυλιανίδης, ενώ την ίδια στιγμή διαβεβαιώνει, μέσω του «Εθνους της Κυριακής», ότι τα Προεδρικά Διατάγματα (Π.Δ.) για τα επαγγελματικά δικαιώματα 300.000 και πλέον αποφοίτων ΑΕΙ και ΤΕΙ θα εκδοθούν εντός του 2008 παρά τις αντιδράσεις.
Ο υπουργός έχει περάσει τις σχετικές διαδικασίες από τα ΣΑΠΕ - ΣΑΤΕ, κι είναι έτοιμος να βάλει την υπογραφή του στα Π.Δ. μαζί με αυτές των υπουργών, Γιώργου Αλογοσκούφη, Γιώργου Σουφλιά και Αλέξανδρου Κοντού. Προαναγγέλλει νομοθετική πρωτοβουλία για τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, που θα αφορά τη μεταρρύθμιση των αναλυτικών προγραμμάτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ για το ίδιο διάστημα έχει προγραμματιστεί να έρθει στη Βουλή νέος νόμος για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.
Παρατηρείται μία αντίδραση τις τελευταίες ημέρες από τα Πολυτεχνεία και το ΤΕΕ στη δήλωσή σας ότι θα αναγνωρίσετε εντός του 2008 τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων ΤΕΙ. Ποιες είναι οι προθέσεις σας;
Πάνω από 300.000 παιδιά που αποφοίτησαν από Πανεπιστήμια και ΤΕΙ τα τελευταία χρόνια δεν έχουν επαγγελματικά δικαιώματα που να τους εντάσσουν στην αγορά εργασίας. Περίπου 46 τμήματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ δημιουργήθηκαν μετά το 2000 χωρίς μελέτη βιωσιμότητας στην αγορά εργασίας και με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους, η οποία λήγει το 2008. Παρά τις προσπάθειες της προκατόχου μου, 22 πανεπιστήμια και 34 ΤΕΙ συνεχίζουν να μην έχουν επαγγελματικά δικαιώματα διότι η προηγούμενη κυβέρνηση όταν τα ίδρυε για να ικανοποιήσει τις τοπικές κοινωνίες δεν προέβλεπε με τα ίδια Προεδρικά Διατάγματα κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων, οδηγώντας σε αδιέξοδο τόσο τους φοιτούντες όσο και τους γονείς τους.
Εχουμε δεσμευτεί ότι μέσα στο 2008 το υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων θα προχωρήσει στην έκδοση όλων των Προεδρικών Διαταγμάτων. Ηδη το ΣΑΠΕ και το ΣΑΤΕ έχουν δώσει τις σχετικές εγκρίσεις. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του ενώπιον της κοινωνίας.
Τι θα αλλάξει στα ωρολόγια προγράμματα από τη νέα σχολική χρονιά;
Συστήνονται δύο επιτροπές ειδικών που θα μελετήσουν τους νέους τρόπους επιμόρφωσης εκπαιδευτικών και την εφαρμογή σύγχρονων αναλυτικών προγραμμάτων. Τα πορίσματά τους θα οδηγήσουν σε θεσμική πρωτοβουλία το φθινόπωρο.
Νέο βιβλίο Ιστορίας πότε προβλέπεται να έχουν τα παιδιά του δημοτικού; Σε ποια φάση βρίσκεται ο σχετικός διαγωνισμός;
Ο διαγωνισμός διεξήχθη με επιτυχία. Για τη συγγραφή εξεδήλωσαν ενδιαφέρον 52 άτομα και συνεστήθη τελικά τετραμελής επιτροπή με δύο καθηγητές πανεπιστημίου, έναν εκπαιδευτικό και έναν σχολικό σύμβουλο.
Για την Επιτροπή των κριτών εξεδήλωσαν ενδιαφέρον 70 άτομα και συνεστήθη τριμελής Επιτροπή με έναν καθηγητή πανεπιστημίου, έναν εκπαιδευτικό και έναν σχολικό σύμβουλο. Οι εκπαιδευτικοί και οι σχολικοί σύμβουλοι που επελέγησαν και στις δύο Επιτροπές έχουν μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορικό στο ίδιο αντικείμενο.
Η διαδικασία συγγραφής ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν. Δεν προλαβαίνει να ολοκληρωθεί έως τις αρχές της νέας σχολικής χρονιάς. Είναι προτιμότερο να γίνει κάτι καλό παρά κάτι βιαστικό και πρόχειρο.
Προχωρά κάποιο πρόγραμμα αναδιάταξης του χώρου των ΤΕΙ, διότι τι λογική έχει να αυξάνεις τον αριθμό των θέσεων σε ιδρύματα που και πάλι δεν τα προτιμά κανείς;
Δεν είναι η βάση του 10 που αποθάρρυνε την εγγραφή σε κάποια ΤΕΙ αλλά η ανάγκη αναβάθμισης των ίδιων των ΤΕΙ και σωστής προπαγάνδισης των αναλυτικών τους προγραμμάτων καθώς και η ανάγκη κατοχύρωσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των επιστημονικών αυτών αντικειμένων.
Υπό αυτήν την έννοια, είμαστε σε μια διαδικασία εξυγίανσης και εξορθολογισμού του χώρου των ΤΕΙ. Ηδη όλες οι διατάξεις που εισάγουμε κινούνται στην εξομοίωση των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ με στόχο όχι την υποβάθμιση των Πανεπιστημίων αλλά την αναβάθμιση των ΤΕΙ.
Ο στόχος μας είναι τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ να μην έχουν θεματικές αλληλοεπικαλύψεις και να διέπεται η σχέση τους όχι από συγκρουσιακή λογική, αλλά από συμπληρωματικότητα με στόχο πάντοτε να διασφαλίζονται πραγματικές προοπτικές για τους αποφοίτους και των δύο τύπων Ιδρυμάτων, και των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, στην αγορά εργασίας. »

ΤΕΛΙΚΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΕΝΕ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΟΡΙΣΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ

ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ,ΠΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ, ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ ΑΝΑΛΟΓΑ ΑΡΘΡΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΤΟ ΑΠΟΣΥΡΑΤΕ ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ!!!!!!!!

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΑΡΤΑΤΑΙ ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ BLOG ΤΗΣ ΕΕΝΑΤ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΕΝΑΤ ΚΑΙ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΕΝΑΤ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΕΙ



Παρασκευή 2 Μαΐου 2008

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΧΑΡΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ.
ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΚΑΙ Η ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗΝΙΑΙΑ.
ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΚΑΘΩΣ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.
ΟΣΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΙΛΟΥΝ ΑΡΘΡΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ Ε-ΜΑΙL ΣΤΟ eenat.grammateia@ontelecoms.gr
ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΟ WEB ΣΥΝΤΟΜΑ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣΕΧΩΣ.
ΕΕΝΑΤ