Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2007

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Περίπου 2.000 νοσηλευτές θα προσληφθούν κατά το προσεχές διάστημα στα δημόσια νοσοκομεία kai θα επιλεγούν από τους λεγόμενους "κυλιόμενους πίνακες" του ΑΣΕΠ και όχι με την οργάνωση νέας διαδικασίας πρόσληψης με σειρά προτεραιότητας.
1000 περίπου σε Μονάδες εντατικής θεραπείας και 1000 σε άλλες θέσεις
Οι "κυλιόμενοι πίνακες" του ΑΣΕΠ δημιουργούνται μετά από την οργάνωση κάποιας διαδικασίας πρόσληψης με σειρά προτεραιότητας για οριμένες ειδικότητες και ειδικότερα για αυτές των νοσηλευτών - παραϊατρικών και των πληροφορικάριων. Περιλαμβάνουν ονόματα μη διοριστέων οι οποίοι καλούνται σταδιακά να καταλάβουν θέση τακτικού προσωπικού, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες του φορέα. Οι πίνακες αυτοί ισχύουν εννέα μήνες.
Εις αναμονή λοιπόν συνάδελφοι .
Θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνουμε.

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2007

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΣTO FORUM ΤΗΣ ΠΑΣΟΝΟΠ Η Ε.Ε.Ν.Α.Τ. ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ.
ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΚΑΠΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ Ε.Ε.Ν.Α.Τ. ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΘΟΥΝ ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΕΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ .
ΚΑΛΟΥΜΕ ΔΕ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ, ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΣΚΟΠΙΜΑ ΚΑΙ ΔΟΛΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ «ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ» ΜΑΣ, ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ ΣΤΟ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΑΛΛΑ ΦΟΡΟΥΜ.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΕΒΑΙΟΙ ΟΤΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΤΗΣ ΠΑΣΟΝΟΠ ΘΑ ΕΠΙΛΗΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ.

ΕΚ ΤΗΣ Π.Δ.Ε ΤΗΣ Ε.Ε.Ν.Α.Τ,

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ 2

Για ακόμη μια φορά , η Ε.Ε.Ν.Α.Τ θα επαναλάβει το αίτημα προς τους Υπουργούς Παιδείας και Υγείας για την άμεση ενεργοποίηση του Σχολικού Νοσηλευτή .
Σημερινή είδηση απο την τηλεόραση του ΣΚΑΪ
''Δέκα ενήλικες και παιδιά, αθίγγανοι, βρέθηκαν θετικοί στο μικρόβιο της φυματίωσης σε δημοτικά σχολεία του Χαλανδρίου.Συγκεκριμένα,όπως προέκυψε από ελέγχους της διεύθυνσης υγείας της Νομαρχίας Αθηνών τα κρούσματα παρουσιάσθηκαν στο 4ο, στο 7ο και στο 8ο δημοτικό σχολείο Χαλανδρίου. Ήδη, δύο από τα παιδιά που διαγνώσθηκε πως έχουν προσβληθεί από φυματίωση νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Παίδων, ενώ τρεις ενήλικες στο Σωτηρία.''
Η Δημόσια Υγεία , είναι δικαίωμα όλων των πολιτών και ο Νοσηλευτής μπορεί να συμβάλλει ενεργά σε αυτό .
Οι πολίτες θα πρέπει να αντιληφθούν την αναγκαιότητα του θεσμού του Σχολικού Νοσηλευτή και θα πρέπει να συνδράμουν στον αγώνα μας για την καθιέρωση αυτού του θεσμού.
Οι Νοσηλευτές θα πρέπει να επιβάλλουν αυτόν τον θεσμό , ως επιστήμονες και ενεργοί πολίτες .
Αν η πολιτεία αρνείται να αναγνωρίσει την χρεία αυτού του θεσμού τότε θα πρέπει να την αναγκάσουμε να αναθεωρήσει και να προβεί στην άμεση υλοποίηση του.