Δευτέρα 9 Ιουλίου 2007

Προς τους ανώνυμους επικριτές μας

Προς τους ανώνυμους επικριτές μας…

Το εάν απήχε η ΕΕΝΑΤ από την εκλογική διαδικασία της 29ης Ιουνίου της ΕΝΕ, το γνωρίζει η ίδια η ΕΕΝΑΤ και τα εκατοντάδες μέλη της. Η ζέστη είναι αφορμή να καίγονται δάση και όχι τα μυαλά μας. Στα καμμένα μυαλά των ανωνύμων απαντούμε πως εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως οι εκλογές της ΕΝΕ ήταν μια παρωδία της δημοκρατίας και σε τέτοιες παρωδίες η δημοκρατία έχει απάντηση…την αποχή, με επιχειρήματα και άποψη.
Στις ανώνυμες κατηγορίες για τις σχέσεις της ΕΕΝΑΤ με την ΕΣΝΕ (και εδώ να επισημάνουμε πως η ανωνυμία δηλώνει δειλία και ανευθυνότητα διότι κρύβεται μόνο εκείνος που φοβάται και αδυνατεί να αναλάβει την ευθύνη των λόγων του, αλλά δεν πειράζει, εμείς θα συνεχίσουμε να συνδιαλεγόμαστε και με ανώνυμους αλλά πάντα επώνυμα) δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι το μεμπτό υπάρχει να ανοίγεις διαύλους επικοινωνίας και διαλόγου με όλους τους φορείς της Ελληνικής Νοσηλευτικής Κοινότητας. Εμείς εξ’ αλλου απευθύναμε πρόσκληση διαλόγου σε όλους τους φορείς και όχι μόνο στην ΕΣΝΕ.
Τώρα το εάν ανταποκρίθηκε μόνο η ΕΣΝΕ στην πρόσκλησή μας, αυτό δεν μας καθιστά ¨τσιράκια¨ οποιουδήποτε. Όπου μας προσκαλούν, να εκφέρουμε άποψη για το καλό της Νοσηλευτικής, εμείς θα είμαστε, πάντοτε, παρόντες, διατυπώνοντας τις απόψεις μας ανοιχτά, αδέσμευτα, υπεύθυνα και επώνυμα.
Χαιρόμαστε για ακόμη μία φορά, που μόνο ανώνυμα μας κατηγορούν για την προσπάθειά μας αυτή, να προασπίσουμε και να διαφυλάξουμε την αξία του πτυχίου των νοσηλευτών ΤΕ. Χαιρόμαστε επίσης, για εκείνους που επώνυμα μας στηρίζουν και μας ενθαρρύνουν να συνεχίσουμε πιο δυναμικά την προσπάθεια, που ξεκινήσαμε από τον Μάρτιο του 2007.
Και δηλώνουμε ανοιχτά ,για να γίνουμε περισσότερο σαφείς όσον αφορά τις θέσεις μας, ότι το ενδιαφέρον μας, ο προσανατολισμός μας, οι αγωνίες μας και οι προτάσεις μας, αφορούν αποκλειστικά και μόνο τους νοσηλευτές ΤΕ και τη Νοσηλευτική και δεν θεωρούμε, ότι έχουμε λόγο, να απολογούμαστε για αυτό και ευχαρίστως θα δεχτούμε τις κατηγορίες ως προς αυτή μας τη θέση. Καλώς να έρθουν!!!
Η ΕΕΝΑΤ έχει πολλά να κάνει και πάρα πολλά να δώσει.
Πάντως να ζητήσουμε συγνώμη για τη συμμετοχή μας στην εκδήλωση για την διάσωση της Πάρνηθας δεν θα το κάνουμε. Γιατί πιστεύουμε στην πολύπλευρη κοινωνική προσφορά του νοσηλευτή, η οποία αφορά και το περιβάλλον και δεν σταματά μονάχα στα κομματικά παιχνίδια, στις παράγκες και τα παραμάγαζα.

Υπεύθυνα, για την ΕΕΝΑΤ

Ο Πρόεδρος
Αναστασίου Ηλ. Ιωάννης

Ο Γεν. Γραμματέας
Φασουλάς Μ. Κων/νος

Σάββατο 7 Ιουλίου 2007

Η ΕΕΝΑΤ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΜΕ ΜΑΥΡΑ ΡΟΥΧΑ.....

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 19:00 ΠΑΜΕ ΒΟΥΛΗ !!!!!!!!!
ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΚΑΙΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ ΜΑΣ
ΓΙΑΤΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΣΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΜΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΓΕΜΑΤΗ ΠΡΑΣΙΝΟ ΕΛΛΑΔΑ.
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΓΚΡΙΖΟ ΤΗΣ ΚΑΜΕΝΗΣ ΓΗΣ ,ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ !!!!!!!!!
ΕΕΝΑΤ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ...
Είπαμε όχι στο πανηγύρι των εκλογών του «εννιαίου» ψηφοδελτίου των συνδιασμών της 29ης Ιουνίου και είμαστε περήφανοι για αυτό . Γιατί πιστεύουμε οτι δεν έχει ανάγκη η Νοσηλευτική απο τον κομματικοποιημένο συνδικαλισμό , δεν κερδίζουν τίποτα οι Νοσηλευτές απο την επικράτηση της μιας ή της άλλης παράταξης . Ας πανηγυρίζουν λοιπόν οι νικητές της μειοψηφίας , στην σημερινή ελληνική πραγματικότητα ή θα συνταχθείς με το κατεστημένο των μειοψηφιών ή θα απέχεις και εμείς πάμε ενάντια σε αυτό το άθλιο δίπολο , ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΜΕ ούτε και σκοπεύουμε να απέχουμε ,δεν μπήκαμε καν στην διαδικασία της λογικής των εκλογών της ΕΝΕ γιατί δεν πιστεύουμε σε αυτήν την ΕΝΕ , γιατί δεν αξίζουν οι Νοσηλευτές αυτήν την ΕΝΕ και ας μας πούνε διασπαστές και ας μας επισυνάψουν ,όποια κατηγορία θέλουν.Κέρδισε λέει η ΠΑΣΥΝΟ έχασε η ΠΑΣΟΝΟΠ και η ΠΟΕΔΗΝ ανόητοι διαχωρισμοί παιδιαριώδεις νοοτροπίες ,που δείχνουν σε όλους, τους λόγους που οι Νοσηλευτές είναι και θα παραμείνουν αποδυναμωμένοι χωρίς ισχυρή φωνή ,όραμα και σαφή προσανατολισμό.Αν η εννιαία και αδιαίρετη Νοσηλευτική που οι εκπρόσωποι της ΕΝΕ διεκδικούν ,όπως λένε , εδώ και χρόνια είναι σαν το «εννιαίο» ψηφοδέλτιο των τελευταίων εκλογών, αντιλαμβανόμαστε όλοι οι Νοσηλευτές Τ.Ε. ποιά θα είναι η θέση μας σε λίγα χρόνια, σε αυτήν την αδιαίρετη και εννιαία Νοσηλευτική .
Έχουμε επίσης μια απορία , φίλοι μεγαλοσχήμονες της ΕΝΕ,τους χιλιάδες Νοσηλευτές που σας γύρισαν την πλάτη και απείχαν απο την στημένη και άθλια γιορτή σας , τι θα τους κάνετε , θα τους αφαιρέσετε την άδεια ;
Για κοπιάστε ! Να δούμε που θα πάτε !
Σας περιμενούμε !!!!
Φιλικά Ε.Ε.Ν.Α.Τ.